Pasaulē
2020. gada 29. decembris, 11:11

Lielbritānijā turpina izplatīties koronavīrusa jaunais paveids, sasniegts jauns Covid-19 gadījumu rekords

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijā ātri izplatoties koronavīrusa jaunajam paveidam, pirmdien valstī apstiprināti 41 385 jauni inficēšanās gadījumi, kas ir jauns diennakts laikā reģistrēto gadījumu rekords, pavēstīja varasiestādes, norādot, ka pieaugums zināmā mērā skaidrojams arī ar datu apkopošanas gaitu svētku nedēļas nogalē.

No dzīves aizgājuši 357 cilvēki, kam 28 dienu laikā bijis pozitīvs tests, liecina informācija valdības Covid-19 statistikas portālā.

foto: EPA/Scanpix
Pirmdien Lielbritānijā apstiprināti 41 385 jauni inficēšanās gadījumi.

Jaunais koronavīrusa paveids, kas ir par 70% lipīgāks nekā sākotnējais variants, strauji izplatās Lielbritānijā. Tiesa gan, nav liecību, ka cilvēka dzīvībai tas būtu bīstamāks vai izraisītu smagākas saslimšanas.

Haoss Lielbritānijā - tūkstošiem kravas automašīnu gaida iespēju izbraukt no valsts

Pēc tam kad Francija svētdien nolēma slēgt robežas ar Apvienoto Karalisti, darbs apstājies vairākiem tūkstošiem kravas automobiļu vadītājiem, kuriem bija ...

gallery icon
30

Līdz ar vīrusa straujo izplatīšanos Londonā un Anglijas dienvidaustrumos noteikti stingri ierobežojumi attiecībā uz dažādu mājsaimniecību pārstāvju tikšanos, bet plāni par ierobežojumu mazināšanu uz svētku laiku visā valstī atcelti.

Jauno gadījumu skaits pieaudzis tik strauji arī tāpēc, ka par 1634 jauniem gadījumiem paziņojusi Ziemeļīrija, kas svētku brīvdienu dēļ par jauniem gadījumiem apkopojumus piektdien un svētdien nesniedza.

Lielbritānijā vakcinē pirmo cilvēku - 90 gadus veco Mārgaretu

Lielbritānijā, kur uzsākta iedzīvotāju masveida imunizācija pret Covid-19, pielietojot "Pfizer"/"BioNTech" izstrādāto preparātu, vakcinēts pirmais cilvēks - 90 gadus vecā Mārgareta ...

gallery icon
9

Nav arī skaidrs, vai inficēšanās gadījumu skaita pieaugums Anglijā par 11 000 daļēji skaidrojams ar svārstībām testu datos brīvdienu nedēļās nogalē, ņemot vērā, ka dati par testēto cilvēku skaitu nav publicēti kopš trešdienas.

Testēšanas apjomi Lielbritānijā būtiski auguši kopš Covid-19 pirmā viļņa pavasarī. Maija beigās tika veikti 100 000 testu dienā, bet trešdien - 500 000.

Kā Lielbritānijā laikā, kad lauksaimniecībā trūkst darbinieku, novāc zaļumus

gallery icon
30

Tā ārkārtējo stāvokli Lielbritānijā ievēro londonieši

Lielbritānijas valdība pirmdien izsludinājusi trīs nedēļās ilgu ārkārtējo stāvokli nolūkā ierobežot jaunā koronavīrusa izplatību, slēdzot visu "nesvarīgo" veikalu darbu un ...

gallery icon
31