foto: REUTERS/SCANPIX
Gandrīz 18 000 Lielbritānijā iestrēgušo šoferu saņēmuši Covid-19 testa rezultātus; lielākā daļa izlaista ārpus valsts
Uz autostrādes M20 pie Lamanša tuneļa vēl arvien stāv aptuveni 180 kravas mašīnas
Pasaulē
2020. gada 28. decembris, 14:42

Gandrīz 18 000 Lielbritānijā iestrēgušo šoferu saņēmuši Covid-19 testa rezultātus; lielākā daļa izlaista ārpus valsts

Jauns.lv

Pēc vairāku dienu ilgas gaidīšanas tūkstošiem kravas automašīnu vadītāji beidzot tikuši ārpus Apvienotās Karalistes robežām. Naktī no svētdienas uz pirmdienu aptuveni 200 šoferu gaidījuši rindā uz ieceļošanu Francijā caur Lamanša tuneli.

Jauns.lv jau pagājušajā nedēļā ziņoja, ka pēc tam, kad Francija 20.decembrī nolēma slēgt robežas ar Apvienoto Karalisti, darbs apstājās vairākiem tūkstošiem kravas automobiļu vadītāju, kuriem bija jādodas uz Franciju, šķērsojot Duvras šaurumu.

Haoss Lielbritānijā - tūkstošiem kravas automašīnu gaida iespēju izbraukt no valsts

Pēc tam kad Francija svētdien nolēma slēgt robežas ar Apvienoto Karalisti, darbs apstājies vairākiem tūkstošiem kravas automobiļu vadītājiem, kuriem bija ...

gallery icon
30

Tikai 23.decembrī Francija lēma atjaunot gaisa, jūras un dzelzceļa satiksme starp Franciju un Lielbritāniju, ar nosacījumu, ka ieceļojošajai personai jāspēj uzrādīt negatīvs Covid-19 testa rezultāts, kas nav vecāks par 72 stundām.

Rindā uz izceļošanu nācās nīkt vairākiem tūkstošiem šoferu, gaidot savu kārtu uz Covid-19 testa veikšanu. Neapmierinātie autovadītāji iesaistījās konfliktos ar policiju un sūdzējās par pārtikas, kā arī labierīcību un dušas vietu trūkumu.

foto: REUTERS/SCANPIX
Cilvēki iepriecina rindā stāvošos kravas auto šoferus

Ziemassvētkos rindā uz izbraukšanu no Kentas uz Franciju gaidīja aptuveni 3 000 automašīnu. Prāmju satiksmi aizkavēja arī vētra "Bella", kuras dēļ nācās atcelt vairākus reisus.

foto: ZUMAPRESS.com
Vētra "Bella" 27.decembrī aizkavēja prāmju reisus

Pirmdien, 28.decembrī, Lielbritānijas mediji ziņo, ka rindas strauji sarukušas, un savus Covid-19 testus saņēmuši gandrīz 18 000 kravas auto vadītāju.

Lielbritānijas transporta departaments pavēstījis, ka līdz 26.decembrim vadītājiem tika veikti 15 000 Covid-19 testu, no kuriem tikai 36 izrādījušies pozitīvi. Covid-19 pozitīvajiem šoferiem tiek nodrošināta dzīvesvieta, kur pavadīt karantīnas laiku.

foto: AFP/Scanpix
Kravas auto šoferiem tiek veikti Covid-19 testi

Lielbritānija lūgusi atcelt Francijai prasību par negatīvo testu uzrādīšanu.

Lielbritānijas transporta ministrs Roberts Korts svētdien izteica pateicību Doveras ostas, Eirotuneļa un prāmju kompāniju darbiniekiem, kā arī brīvprātīgajiem, kuri šoferiem piegādāja pārtiku un ūdeni.

"Simtiem čaklu, uzcītīgu darbinieku šajā svētku laikā atteicās no Ziemassvētkiem, lai palīdzētu nodrošināt, ka pārvadātāji un pasažieri var doties ceļā, cik vien ātri iespējams," sacīja Korts.

Brīvprātīgie no dažādām organizācijām un arī pārtikas uzņēmumu ķēdēm svētku laikā rindās nīkstošajiem autovadītājiem piegādāja tūkstošiem pārtikas paku.

foto: PA
Poļu šoferis rada svētku noskaņu, no alus bundžām uzmeistarojot svētku eglīti

Jauns.lv jau ziņoja, ka jauna koronavīrusa paveida konstatēšana Lielbritānijā laikā, kad daudzviet pasaulē sākusies masveida vakcinācija pret Covid-19, izraisīja globālu paniku, vairākām valstīm, tostarp Latvijai, atceļot pasažieru pārvadājumus uz Lielbritāniju.