foto: Sergei Karpukhin/TASS
Krievijas opozīcijas politiķei piespriests nosacīts cietumsods
Jūlija Gaļamina
Pasaulē
2020. gada 23. decembris, 20:28

Krievijas opozīcijas politiķei piespriests nosacīts cietumsods

Jauns.lv / LETA

Krievijas tiesa trešdien piespriedusi divus gadus ilgu nosacītu cietumsodu Maskavas domes opozīcijas deputātei Jūlijai Gaļaminai, kas atzīta par vainīgu demonstrāciju noteikumu pārkāpšanā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Gaļamina tika apsūdzēta, pamatojoties uz 2014.gada likumu, ar kuru paredzēti bargāki sodi par atkārtotu piedalīšanos varasiestāžu nesankcionētās demonstrācijās, ja tas noticis vairāk nekā divas reizes sešu mēnešu laikā.

47 gadus vecā deputāte šogad izvērsa kampaņu pret konstitūcijas grozījumiem, kas ļauj prezidentam Vladimiram Putinam atkal kandidēt uz šo amatu, kad 2024.gadā beigsies viņa pašreizējais pilnvaru termiņš.

Viņa tika aizturēta 15.jūlijā pēc protesta akcijas pret konstitūcijas grozījumiem.

Sešus mēnešus iepriekš Gļaminai tika uzlikta sodanauda par piedalīšanos divās nesankcionētās protesta akcijās pagājušā gada jūlijā.

Prokuratūra bija pieprasījusi viņai piespriest trīs gadu cietumsodu.

Pirms sprieduma nolasīšanas pie Maskavas Tveras rajona tiesas nama bija sapulcējušies vairāki desmiti Gaļaminas atbalstītāju, kas pieprasīja viņas atbrīvošanu.

Petīciju, kurā pieprasīta deputātes atbrīvošana un varasiestādes apsūdzētas opozīcijas politiķes vajāšanā viņas politisko uzskatu dēļ, parakstījuši 150 000 cilvēku.