foto: Ekrānuzņēmums
VIDEO: vīrietis veic sirds masāžu avārijā cietušam zilonēnam un izglābj viņa dzīvību
Manu Srivate zilonēnam veic sirds masāžu.
Pasaulē
2020. gada 22. decembris, 14:10

VIDEO: vīrietis veic sirds masāžu avārijā cietušam zilonēnam un izglābj viņa dzīvību

Jauns.lv

Nepatīkams gadījums noticis Taizemes provincē Čanthaburi. Nakts laikā vīrietis ar motociklu braucis pa meža ceļu, līdz viņam priekšā izskrēja ziloņu mazulis. Iespējams, ka dzīvnieks no kaut kā bija sabijies, un motociklists laicīgi nepaguva reaģēt, kā rezultātā ietriecās zilonī. 53 gadus vecais vīrietis pēc sadursmes tika aizmests sešu metru attālumā, bet zilonītis palika guļam notikuma vietā. Dzīvnieks izdvesa sāpju pilnus kliedzienus. Par laimi, viņu izdzirdēja tuvumā esošie cilvēki.

Ziloņu mazulim laimējās, jo viens no pirmajiem notikuma vietā ieradās Manu Srivate, kurš jau 26 gadus strādā par glābēju. Lai arī todien viņam bija brīvdiena, vīrietis nespēja ignorēt notikušo.  Līdz mediķu ierašanās brīdim viņš atradās pie ziloņa, uzticot cietušā motociklista aprūpi citiem cilvēkiem.

foto: Ekrānuzņēmums
Manu Srivate zilonēnam veic sirds masāžu.

Zilonītim kādā brīdi apstājās sirds un Manu sāka veikt kardiopulmonālo reanimāciju jeb sirds masāžu, lai gan iepriekš šādu manipulāciju bija veicis tikai cilvēkiem. Aizkustinošā glābšanas procedūra iemūžināta video.

Viss noslēdzās veiksmīgi, un ziloņu mazulis atkal sāka elpot. Atbraukušie glābēji iecēla dzīvnieku automašīnā un aizveda viņu uz pārbaudēm, bet pēc tam atveda atpakaļ un izlaida tajā pašā vietā, no kurienes savāca, cerot, ka ziloņa mamma viņu atradīs.

Spriežot pēc aicinošajiem kliedzieniem, ko dzirdējuši apkārtējie, viņa visu šo laiku meklēja savu pazudušo mazuli. Motociklists ar vieglām traumām tika nogādāts slimnīcā, kur viņam palīdzību sniedz mediķi, vēsta "Reuters".

Tēmas