foto: AFP/Scanpix
Baltijas valstis meklēs iespēju repatriēt savus pilsoņus no Lielbritānijas
"Risinājumi var būt dažādi, var būt repatriācijas avioreisi," sacīja Šimonīte.
Pasaulē
2020. gada 22. decembris, 13:07

Baltijas valstis meklēs iespēju repatriēt savus pilsoņus no Lielbritānijas

Jauns.lv / LETA

Lietuva kopā ar Latviju un Igauniju meklēs iespējas repatriēt savus pilsoņus no Lielbritānijas, ar kuru pārtraukta satiksme, jo tur izplatās koronavīrusa jauns, lipīgāks paveids, otrdien paziņoja Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte.

"Tiks meklēti tādi risinājumi, vakar mēs runājām ar Baltijas valstu premjeriem. [Lielbritānijā] ir gan lietuvieši, gan latvieši, gan igauņi. Vēstniecība vāc datus, kopā ar Ārlietu ministriju un Satiksmes ministriju tiks noteikts cilvēku skaits, kuri pamatotu iemeslu dēļ iestrēguši Lielbritānijā," žurnālistiem Seimā sacīja Šimonīte, kas pirmdien attālināti apspriedās ar Latvijas Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu un Igaunijas premjerministru Jiri Ratasu.

Pēc viņas teiktā, tik sniegta palīdzība cilvēkiem, kuri iestrēguši Lielbritānijā darba vai citu svarīgu iemeslu dēļ, nevis tiem, kuri vēlētos apciemot dzimteni Ziemassvētku un Jaungada laikā.

"[Ja cilvēki], teiksim, devušies uz turieni biznesa lietās vai citu iemeslu dēļ un viņiem ir jāatgriežas, nevis jāatbrauc ciemos, mēs pamēģināsim sadarboties ar kolēģiem no Latvijas un Igaunijas, ja izdosies. Risinājumi var būt dažādi, var būt repatriācijas avioreisi," sacīja Šimonīte.

Jau ziņots, ka, tā Lielbritānijā izplatās jauns, lipīgāks koronavīrusa paveids, Baltijas valstis un arī daudzas citas valstis uz laiku pārtraukušas pasažieru satiksmi ar Lielbritāniju.