foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Beļģija slēgs robežas ar Liebritāniju
Pasaulē
2020. gada 20. decembris, 16:05

Beļģija slēgs robežas ar Liebritāniju

Jauns.lv / LETA

Beļģija no svētdienas pusnakts vismaz uz 24 stundām slēgs robežas ar Liebritāniju, kur atklāts jauns, lipīgāks koronavīrusa paveids, pavēstījis premjerministrs Aleksandrs de Kro.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tas nozīmē, ka tiks pilnībā apturēta lidmašīnu un vilcienu satiksme starp Beļģiju un Apvienoto Karalisti, tai skaitā starptautisko ātrvilcienu "Eurostar" reisi, un šai laikā norisināsies intensīvas zinātnieku konsultācijas par situāciju.

"Vēl ir daudz neatbildētu jautājumu. Mums vēl nav noteiktas atbildes," norādījis valdības vadītājs.

Arī Vācija paziņojusi, ka apsver iespēju apturēt aviosatiksmi gan ar Lielbritāniju, gan Dienvidāfrikas Republiku, kur arī atklāts minētais vīrusa paveids, ziņu aģentūru AFP informējis avots Veselības ministrijā.

Kā ziņots, Nīderlande jau nolēmusi no svētdienas vismaz līdz 1. janvārim aizliegt lidojumus no Lielbritānijas saistībā ar bažām par tur atklāto jauno koronavīrusa paveidu, reaģējot uz Lielbritānijas premjerministra Borisa Džonsona lēmumu ieviest jaunu karantīnas režīmu Londonā un daļā dienvidu un austrumu Anglijas.

Kā, atsaucoties uz Džonsonu, sestdien vēstīja aģentūra "Press Assocation" (PA), jaunais koronavīrusa paveids strauji izplatās un tiek uzskatīts, ka tas varētu būt par 70% lipīgāks, tomēr nav datu, kas liecinātu, ka jaunā vīrusa variācija, kas nosaukta par "VUI 202012/01", būtu letālāka vai mazāk jutīga pret izstrādātajām vakcīnām.