foto: REUTERS/SCANPIX
Pēc gadiem ilgas meklēšanas aiztur "Holivudas krāpnieku karalieni" - 41 gadu vecu vīrieti
Krāpnieks gadiem ilgi piedāvāja upuriem vilinošus darbus šovbiznesā.
Pasaulē
2020. gada 4. decembris, 07:32

Pēc gadiem ilgas meklēšanas aiztur "Holivudas krāpnieku karalieni" - 41 gadu vecu vīrieti

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijā ir aizturēts krāpnieks, kas izkrāpis naudu, izliekoties par Holivudas magnātēm, un ASV ir pieprasījušas viņa izdošanu, ceturtdien paziņoja Federālais izmeklēšanas birojs (FIB).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

41 gadu vecais Indonēzijas pilsonis Hargobinds Tahilramani, kurš iesaukts par "Holivudas krāpnieku karalieni", tika notverts pēc gadiem ilgas meklēšanas visā pasaulē.

"Apsūdzētais ir aizturēts Apvienotajā Karalistē, balstoties uz ASV iesniegtas provizoriskas aizturēšanas pieprasījumu, kas paredz viņa izdošanu," sacīja FIB preses sekretārs Kalifornijas štata Sandjego pilsētā.

Starp Holivudas magnātēm, kuras Tahilramani atdarinājis, bija studijas "Lucasfilm" vadītāja Ketlīna Kenedija, bijusī "Sony" kino nozares priekšniece Eimija Paskāla un bijusī studijas "Paramount" vadītāja Šerija Lānsinga.

Viņš atdarinājis arī mediju magnāta Ruperta Mērdoka bijušo sievu Vendiju Mērdoku, kā arī dažādus vīriešu dzimuma kino funkcionārus.

Krāpnieks piedāvāja upuriem vilinošus darbus šovbiznesā un deva norādījumus doties uz Indonēziju, kur it kā notiekot filmēšanas vietu izraudzīšana, scenāriju izstrāde un tamlīdzīgas darbības.

Izmeklēšanas dokumentos konstatēts, ka Tahilramani "lietojis viltus akcentus un mainījis savu balsi, lai izklausītos pēc sievietes".

Upuriem pēc ierašanās Indonēzijā bija jāmaksā lielas summas ASV dolāros krāpniekam un viņa līdzzinātājam, bet solītie kino projekti izrādījās pilnīga fikcija. Ja upuri sūdzējās vai pauda šaubas, Tahilramani dažreiz piedraudēja tiem ar "sadalīšanu gabalos".

Krāpšanas shēma tika uzsākta 2013.gadā un turpinājās pat Covid-19 pandēmijas laikā līdz šī gada augustam, kad upuriem vairs nebija jādodas uz Indonēziju, bet bija jāmaksā par neeksistējošiem apmācības video.

Izdevums "Hollywood Reporter" ziņoja, ka krāpnieku pagājušajā nedēļā aizturēja Mančestras policija, kam palīdzēja privātizmeklētāji.

Viņam draud apsūdzības krāpniecībā, identitātes zādzībā un nozieguma plānošanā.

Izdevniecība "HarperCollins" ir nodrošinājusi tiesības izdot grāmatu par šo krāpšanas afēru. Grāmatas autors būs bijušais "Hollywood Reporter" žurnālists Skots Džonsons.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās