foto: White House Photo / Alamy/ Vida Press
Obama, Bušs un Klintons vakcinēsies kameru priekšā, lai pierādītu, ka vakcīnas ir drošas
Bijušie ASV prezidenti.
Pasaulē
2020. gada 3. decembris, 16:18

Obama, Bušs un Klintons vakcinēsies kameru priekšā, lai pierādītu, ka vakcīnas ir drošas

Jauns.lv

Lai veicinātu sabiedrības uzticēšanos jauno vakcīnu drošībai, kas izstrādātas pret koronavīrusu Covid-19, bijušie ASV prezidenti Baraks Obama, Džordžs Bušs un Bills Klintons nolēmuši brīvprātīgi vakcinēties, turklāt to darīt televīzijas kameru priekšā, ziņo CNN.

"Tādiem cilvēkiem kā Entonijs Fauci (ārsts, ASV galvenais infekciju slimību eksperts) es uzticos. Es viņu pazīstu un esmu ar viņu kopā strādājis. Ja viņš man saka, ka vakcīnas ir drošas un var sniegt imunitāti pret Covid-19, tad es piekrītu vakcinēties," norādījis bijušais Baltā nama saimnieks Baraks Obama. 

Viņš arī atklājis, ka to darīs televīzijas kameru priekšā, lai iedrošinātu sabiedrību. "Es ļaušu to filmēt, lai cilvēki zina, ka es uzticos medicīnai."

Popularizēt vakcinēšanos, ļaujot sevi publiski filmēt, piekrituši arī bijušie ASV prezidenti Džordžs Bušs un Bills Klintons. 

Jau ziņots, ka ASV hospitalizēto Covid-19 slimnieku skaits šonedēļ pārsniedzis 100 000, pieaugot līdz augstākajai atzīmei kopš pandēmijas sākuma, liecina organizācijas "Covid Tracking Project" aplēses.

Valstī ar 330 miljoniem iedzīvotāju apstiprināta 13,8 miljonu cilvēku inficēšanās ar koronavīrusu, bet ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits pārsniedzis 272 400.

ASV Slimību kontroles un novēršanas centru (CDC) direktors Roberts Redfīlds brīdināja, ka šo nāves gadījumu skaits līdz februārim var sasniegt 450 000.

Proporcionāli iedzīvotāju skaitam ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu ziņā ASV atrodas 12.vietā pasaulē. Šī drūmā saraksta pirmajā vietā ir Beļģija, bet nākamajā vietās seko Peru, Spānija, Itālija un Lielbritānija.