foto: Facebook / Esther & Dan
Bezvēsts pazudusi britu blogere, kura sešu gadu garumā apceļoja Eiropu
Estere Dinglija
Pasaulē
2020. gada 30. novembris, 14:03

Bezvēsts pazudusi britu blogere, kura sešu gadu garumā apceļoja Eiropu

Jauns.lv

Pēc došanās pārgājienā pa Pireneju kalniem Francijā pazudusi britu ceļotāja Estere Dinglija (37), ziņo "The Guardian". Sieviete pazīstama arī kā blogere, kura kopš 2014.gada apceļo Eiropu kopā ar draugu. Viņu piedzīvojumus nereti pārpublicē arī prese.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šoreiz sieviete bija nolēmusi mēnesi ilgā pārgājienā kalnos doties viena.

Anglijas pilsētas Daremas iedzīvotājas Esteres Dinglijas soloceļojumam vajadzēja noslēgties pagājušajā trešdienā. Viņa ar automašīnu bija devusies līdz Pireneju kalniem, kamēr viņas partneris palika Gaskonijā, Francijā.

Dinglija pēdējo reizi ar savu partneri Denu Kolegatu sazinājās 22.novembrī, izmantojot "WhatsApp". Tobrīd viņa atradās Pic de Sauvegarde virsotnē pie Francijas un Spānijas robežas. Pēc Dena teiktā, abi apsprieduši to, cik satraucoši būs vienam otru ieraudzīt, kad viņa atgriezīsies mājās pēc sava pēdējā pārgājiena.

foto: Facebook / Esther & Dan
Esteres pēdējā nosūtītā bilde draugam

"Esmu salauzts," 28.novembrī abu kopīgajā "Facebook" lapā rakstīja Dens. "Man jāpaziņo, ka mana mīļotā Estere, cilvēks, kurš iemācīja man just, ir pazudusi. Pēdējo reizi viņa redzēta pirms sešām dienām, kad viņa man atsūtīja šo fotogrāfiju. Meklēšanas un glābšanas komandas līdz šim nav atradušas viņas pēdas."

Dens stāsta, ka viņa draudzeni meklē Francijas policija ar helikopteru un suņiem. "Viņa vienmēr centās uzturēt sakarus, bet dažreiz pārgājienu laikā nedeva ziņu pāris dienas," stāsta pazudušās sievietes draugs. "Tas neizskatās labi."

Estere ar Denu kopā ir jau 18 gadus, un abi sākuši ceļot pēc tam, kad 2014.gadā Dens gandrīz nomira pēc bīstamas infekcijas dēļ veiktas operācijas. Abu piedzīvojumiem pievienojušies arī viņu pieci suņi.

foto: Facebook / Esther & Dan
Dens un Estere

Estere un Dens regulāri publicēja savus piedzīvojumus emuārā "Estere un Dens", un pirms septiņām dienām par viņiem rakstīja arī raidorganizācija BBC. Rakstā tika apspriests tas, kā abi mainījuši profesiju un atteikušies no pastāvīgas dzīvesvietas, lai pārvietotos ar automašīnu pa Eiropu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās