foto: ekrānuzņēmums no video
Atradumi senas koka mājas sienās apstiprina ASV mazpilsētā klīstošu leģendu
Pasaulē
2020. gada 29. novembris, 06:31

Atradumi senas koka mājas sienās apstiprina ASV mazpilsētā klīstošu leģendu

Jauns.lv

Kad kādam pārim no ASV Ņujorkas štata mazpilsētas vietējie sāka stāstīt, ka viņu vairāk nekā 100 gadu seno māju uzcēlis pilsētā bēdīgi slavens alkohola kontrabandists, viņi bija pārliecināti, ka tā ir vien nenozīmīga leģenda. Tomēr, uzsākot mājas restaurāciju, viņu domas mainījās.

Oktobra sākumā Niks Dremonds sociālajos tīklos padalījās ar informāciju, ka mājas sienās un zem grīdas dēļiem atrastas vairāk nekā 66 viskija pudeles. Domājams, ka alkohols paslēpts ASV "sausā likuma" laikā, kas ilga no 1920. līdz 1933.gadam.

"Es nespēju noticēt, ka baumas ir patiesas!" plēšot mājas dēļus, zem kuriem atklājas dziras pudeles, saka Dremonds. "Viņš tiešām bija kontrabandists!"

Vēlāk vēl vairākas pudeles atrastas arī zem grīdas dēļiem.

Atrastais skotu viskijs ir zīmola "Gaelic" ražotais "Old Smuggler", kas tiek ražots arī mūsdienās. Pudeles bijušas sasaiņotas pa sešām, rūpīgi ietītas salvetēs un aptītas ar salmiem.

Kā vēlāk izpētījis Dremonds, sākotnējais mājas īpašnieks bijis vācietis, kurš apkārtējiem bija pazīstams kā grāfs Adolfs Hampfners. Izpētījis avīžu rakstus un dažādas juridiskas vietnes, Dremonds uzzinājis, ka Hampfners pilsētā bija zināms kā noslēpumains cilvēks, kurš piedalījies daudzos skandālos. Viņš miris pēkšņā nāvē 1932.gadā un aiz sevis atstājis kontrabandas dzērienus, kā arī stipri apstrīdētu bagātību.

Mājas jaunie īpašnieki plāno pārdot atrastās viskija pudeles, katru par aptuveni 1000 ASV dolāru. Vienu viņi pataupīšot degustācijai.