foto: ekrānuzņēmums no video
Atrasta Putina bijusī mīļākā Svetlana? No komunālā dzīvokļa saimnieces - miljonāre un bankas akcionāre
No parastas komunālā dzīvoklī dzīvojošas proletārietes līdz ievērojamas Krievijas bankas akcionārei un ekskluzīvu īpašumu saimniecei – tāds ir Svetlanas Krivonogihas ceļš Putina Krievijā. Viņu uzskata par bijušo Putina mīļāko.
Pasaulē
2020. gada 27. novembris, 05:43

Atrasta Putina bijusī mīļākā Svetlana? No komunālā dzīvokļa saimnieces - miljonāre un bankas akcionāre

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

No nolaista padomjlaika Sanktpēterburgas komunālā dzīvokļa iemītnieces līdz redzamas Krievijas bankas akcionārei un miljonāres statusam – tāds ir plašākai sabiedrībai nezināmas pēterburdzietes Svetlanas Krivonogihas karjeras kāpums kopš pagājušā gadsimta beigām. Krievijas pētnieciskie žurnālisti viņu atmaskojuši kā Krievijas prezidenta Vladimira Putina bijušo mīļāko un viņa ārlaulības meitas māti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Putins, pēc Krievijas opozīcijas pētnieciskās žurnālistikas centra “Projekt” datiem, Svetlanu Krivonogihu - ne ar ko neievērojamu sievieti dažu gadu laikā pārvērtis par biznesa lēdiju – miljonāri. Un tas neesot saistīts vis ar Svetlanas talantu vai darbaspējām, bet gan ar tuvajām attiecībām ar Vladimiru Putinu, ar kuru viņa iepazinās laikā, kad nākamais Krievijas prezidents, starp citu, tolaik precēts vīrs, vēl strādāja Sanktpēterburgas mērijā, kur atbildēja par pašvaldības starptautiskajiem sakariem.  

Attiecības ar Svetlanu Krivonogihu nākamajam Krievijas prezidentam esot aizsākušās pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados, raksta “Projekt”. 2003. gadā Svetlanai piedzima meita Jeļizaveta, kura vizuāli esot pārsteidzoši līdzīga Putinam. Jeļizavetas dzimšanas apliecībā ir minēts tikai viņas tēva vārds – Vladimirs, nekāda cita iespējamā saistība ar Putinu neesot norādīta. Ap šo laiku it kā arī esot izbeigušās Putina un Svetlanas tuvās attiecības, bet tas nebūt nenozīmēja, ka Putins pārstājis rūpēties par savu favorīti.

Sieviete, kura kādreiz ar savu māti, pēc profesijas krāsotāju, dzīvoja noplukušā komunālā dzīvoklī, tika pie glauniem apartamentiem prestižā Pēterburgas dzīvojamā kompleksā, kurā mitinās arī Putina klanam pietuvināti cilvēki. Tāpat viņa arī tika pie lepniem nekustamajiem īpašumiem Maskavā un Sočos, kā arī kļuva par kāda atpūtas kompleksa un kultūras centra saimnieci.

Viņa arī pēkšņi kļuva par bankas “Rossija” akciju īpašnieci: kaut arī tikai par 3%, tomēr naudas izteiksmē tas ir daudz. Banka, kuras sākumkapitālu veidoja Ļeņingradas kompartijas līdzekļi, veiksmīgi pārdzīvoja visas Krievijas krīzes un ar valsts atbalstu pastāvīgi guva peļņu (vienīgi 2014. gadā pēc tam, kad Krievija okupēja Krimu, ASV šo banku iekļāva melnajā sarakstā un tās peļņa saruka). Krivonogihas īpašumu vērtība tiek lēsta ap 7,7 miljardu Krievijas rubļu (virs 85 miljoniem eiro) vērtībā. “Projekt” uzsver, ka parasta krievu sieviete – krāsotājas meita, kura savu darba karjeru uzsākusi kā apkopēja, Putina Krievijā bez valdošā klana atbalsta tik vienkārši nevar kļūt par miljonāri.

Putina runasvīrs Dmitrijs Peskovs uz tiešu jautājumu, vai pazīst sievieti vārdā Svetlana Krivonogiha un vai viņai ir kāda saistība ar Krievijas prezidentu, vien atbildēja, ka par sievieti ar šādu uzvārdu neko nezina. Savukārt pati Svetlana ignorē žurnālistu jautājumus.

Kādreizējie sievietes kaimiņi no komunālā dzīvokļa “Projekt” atzina, ka Svetlanas dzīve augšup esot sākusi iet pēc tam, kad pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados iepazinusies ar kādu ietekmīgu un pārtikušu Sanktpēterburgas mērijas amatpersonu (tieši tāds toreiz arī bija Putins).

Pētnieciskie žurnālisti arī atklājuši, ka gan Svetlana, gan Putins ir labi pazīstami. 20 gadu vecās aviobiļešu datubāzēs, piemēram, atklāts, ka abi kopā vienā lidmašīnā lidojuši no Pēterburgas uz Maskavu, pie tam biļetes iegādājuši vienlaicīgi – ar pāris minūšu atstarpi.

Tikmēr Vladimirs Putins, kurš jau 2013. gadā šķīra savu laulību ar sievu Ludmilu pēc 30 gadu formālas kopdzīves, līdz šim ietur lielu slepenību par savu privāto dzīvi. Viņš nav ne apstiprinājis, ne noliedzis, ka Marija Voroncova un Katerina Tihonova ir viņa laulībā dzimušās meitas, kaut gan viņu radniecību apstiprinājuši vairāki šobrīd Putina opozīcijā esoši cilvēki. Viņš arī nav komentējis izskanējušo informāciju par viņa attiecībām ar bijušo vingrotāju un parlamentārieti Alīnu Kabajevu. Viņa 2015. gadā Šveicē laida pasaulē savu trešo bērniņu, kurš tiek uzskatīts par Putina atvasi.

Spilgtas ainas no Krievijas prezidenta un izslavēta mačo Vladimira Putina ikdienas

Spilgtas ainas no Krievijas prezidenta un izslavēta mačo Vladimira Putina ikdienas

gallery icon
141

Krievijas prezidents Vladimirs Putins atpūtas laikā taigā

gallery icon
25
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās