foto: Nacionālā noziedzības apkarošanas aģentūra
VIDEO: britu policija aiztur vienu no valstī bīstamākajiem pedofiliem. Apsūdzību nolasīšana prasa pusstundu
Deivids Vilsons
Pasaulē
2020. gada 25. novembris, 05:24

VIDEO: britu policija aiztur vienu no valstī bīstamākajiem pedofiliem. Apsūdzību nolasīšana prasa pusstundu

Jauns.lv

Britu Nacionālā noziedzības apkarošanas aģentūra publicējusi video, kurā redzams, kā tiek aizturēts Deivids Vilsons - pedofils, kuram par upuri krituši vairāki simti mazu bērnu visā pasaulē. Vilsons savas noziedzīgās darbības veicis sociālajās vietnēs "Snapchat" un "Facebook".

Video redzams, kā policijas specvienība ielaužas pedofila mājā un aiztur 36 gadus veco Vilsonu. Fonā redzams, ka uz dīvāna sēž vēl kāds cilvēks, kurš rokās tur, iespējams, mazuli.

Pēc rokudzelžu uzlikšanas policija nolasa aizturētajam apsūdzības, kuru laikā viņš izrāda dažādas emocijas, tostarp piekrītoši māj ar galvu.

foto: Nacionālā noziedzības apkarošanas aģentūra
Deivids Vilsons

Anglijas pilsētā Norfolkā dzīvojošais Vilsons atzina vainu 96 noziegumos, kas pastrādāti pret 51 bērnu laika posmā no 2016.gada maija līdz šī gada aprīlim. Daudzo apsūdzību nolasīšana prasīja aptuveni pusstundu.

Vilsons savus upurus meklēja sociālajos tīklos, izveidojot viltus profilus un uzdodoties par pusaugu meiteni. Izmantojot nereģistrētus telefonus, viņš maziem zēniem vecumā līdz 14 gadiem sūtīja jaunu meiteņu seksuāla rakstura fotogrāfijas, apmaiņā pieprasot viņu kailfoto vai seksuāla rakstura video.

Tādējādi viņš iekaroja zēnu uzticību un pēc tam sāka viņus šantažēt, pieprasot viņus sūtīt vēl vairāk fotogrāfiju, tostarp tādas, kurās viņi pazemo un izmanto savus jaunākos brāļus, māsas vai draugus. Ja zēni atteica, viņš iepriekš saņemtās bildes nosūtīja viņu draugiem.

foto: Nacionālā noziedzības apkarošanas aģentūra
Deivids Vilsons

Nacionālā noziedzības apkarošanas aģentūra norāda, ka Vilsons ir viens no "produktīvākajiem" pedofiliem, ar kādu viņi jebkad ir saskārušies. Policijas rīcībā esot pierādījumi pat par 500 zēniem, kuri Vilsonam sūtījuši savas fotogrāfijas, bet pedofils centies apvārdot pat 5000 bērnu.

Vilsons 4 gadu laikā upuriem visā pasaulē, tostarp Austrālijā un ASV, nosūtījis vairāk nekā 250 000 ziņojumu. 2017.gada jūnijā un jūlijā "Facebook" identificēja 20 zēnus, visus vecumā no 12 līdz 15 gadiem, kuri bija nosūtījuši savus kailfoto profilam, kas šķietami pieder 13 gadus vecai meitenei.

Vilsons tika arestēts jau 2017.gadā pēc tam, kad viņa guļamistabā tika atrasts mobilais tālrunis, kas izmantots ziņojumu nosūtīšanai. Viņš tika atbrīvots pret drošības naudu, bet arī pēc tam turpināja savas noziedzīgās darbības.

Pēc pedofila aizturēšanas britu policija ir vērsusies pie "Facebook" vadības ar lūgumu nerealizēt domu par pilnīgu ziņojumu šifrēšanu, jo tādējādi var tikt traucēts izmeklēšanas process, un tādi pedofili kā Vilsons nekad netikt atklāti.

Vilsons tiesas priekšā stāsties nākamā gada janvārī, bet līdz tam laiku pavadīs apcietinājumā.

Jauns.lv atgādina, ka katrs interneta lietotājs, kurš saskaras ar pārkāpumiem internetā, tiek aicināts par to ziņot Latvijas Drošāka interneta centram - aizpildot ziņojumu formu drossinternets.lv vietnē vai izmantojot "Drošs Internets" mobilo lietotni.

Bērni var konsultēties par problēmsituācijām internetā un saņemt psihologa atbalstu, zvanot uz Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas nodrošināto bezmaksas Bērnu un jauniešu Uzticības tālruni 116111.

Drossinternets.lv aicina ziņot par internetā izplatītiem bērnu kailfoto vai bērnu seksuālu izmantošanu saturošiem materiāliem, par pedofilu aktivitātēm, emocionālu vardarbību pret bērnu interneta vidē, vardarbīga rakstura materiāliem, naida kurināšanu, finanšu krāpniecību u.c. pārkāpumiem. Ziņojums var būt anonīms, taču ziņotājs var arī uzrādīt savu kontaktinformāciju, ja vēlas saņemt atbildi no ekspertiem. Visi ziņojumi tiek apstrādāti ar Valsts policijas atbalstu un pamatojoties uz Latvijas normatīvajiem aktiem.