foto: Alexander Shcherbak/TASS
Krievija nosaka iebraukšanas aizliegumu 25 Lielbritānijas amatpersonām
Krievija noteikusi iebraukšanas aizliegumu 25 Lielbritānijas amatpersonām.
Pasaulē
2020. gada 21. novembris, 16:18

Krievija nosaka iebraukšanas aizliegumu 25 Lielbritānijas amatpersonām

Jauns.lv / LETA

Krievija noteikusi iebraukšanas aizliegumu 25 Lielbritānijas amatpersonām, norādot, ka šāds lēmums ir atbilde uz sankcijām, ko Lielbritānija šovasar noteica 25 Krievijas pilsoņiem par viņu saistību ar jurista Sergeja Magņitska nāvi.

Par to sestdien paziņojusi Krievijas Ārlietu ministrija, nenosaucot sankciju sarakstā iekļauto amatpersonu vārdus.

Jau ziņots, ka Lielbritānija 6.jūlijā iekļāva savā "melnajā sarakstā" 25 Krievijas pilsoņus, kas saistīti ar fonda “Hermitage Capital” jurista Sergeja Magņitska nāvi 2009.gada novembrī pēc 358 pirmstiesas aizturēšanas izolatorā pavadītām dienām.

Magņitski aizturēja pēc tam, kad advokāts bija apsūdzējis vairākas Krievijas amatpersonas liela mēroga korupcijā un Krievijas budžeta izlaupīšanā. Magņitskim tika liegta pienācīga medicīniskā aprūpe, un viņš nomira astoņas dienas pirms termiņa, kad viņš būtu bijis jāatbrīvo vai jātiesā.

Lielbritānijas "melnajā sarakstā" cita starpā iekļauts arī ietekmīgās Krievijas Izmeklēšanas komitejas vadītājs Aleksandrs Bastrikins, Krievijas ģenerālprokurora vietnieks Viktors Griņs, iekšlietu ministra vietnieks Aleksejs Aņičins un citas amatpersonas.

Londona ir apsūdzējusi Krieviju destabilizējošās darbībās, tostarp vainojusi Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas saindēšanā 2018.gadā Lielbritānijā.

Krievija šīs apsūdzības ir noraidījusi.

aaaa, jā, neesmu licis Trampa dēlu, Kabulu, tiesībsargu, politoloģi, Viļņas universitāti, studiju kredītus... - tas laikam viss no kaut cik jēdzīgajiem.