foto: EPA/Scanpix
Augsta Pentagona amatpersona pēc tikšanās ar Lietuvas aizsardzības ministru saslimusi ar Covid-19
Lietuvas aizsardzības ministrs Raimunds Karoblis šonedēļ atgriezās no ASV, kur pagājušajā piektdienā parakstīja līgumu par četru helikopteru "Black Hawk" iegādi.
Pasaulē
2020. gada 20. novembris, 16:11

Augsta Pentagona amatpersona pēc tikšanās ar Lietuvas aizsardzības ministru saslimusi ar Covid-19

Jauns.lv / LETA

Augstai ASV Aizsardzības ministrijas amatpersonai atklāta inficēšanās ar jauno koronavīrusu dažas dienas pēc tikšanās ar Lietuvas aizejošās valdības aizsardzības ministru Raimundu Karobli, kuram ceturtdien, neilgi pēc atgriešanās no ASV, Covid-19 analīzes uzrādīja pozitīvu rezultātu, paziņojis Pentagons.

ASV aizsardzības ministra vietnieka pienākumu izpildītājam, atvaļinātajam ģenerālim Entonijam Teitam, kas šos pienākumus sāka pildīt pagājušajā nedēļā, tests veikts, saņemot informāciju par Karobļa inficēšanos.

Lietuvas aizsardzības ministrs šonedēļ atgriezās no ASV, kur pagājušajā piektdienā parakstīja līgumu par četru helikopteru "Black Hawk" iegādi. Ceturtdien viņam tika atklāts koronavīruss.

Kā ziņu aģentūru BNS iepriekš informējusi ministra pārstāve Vita Ramanauskaite, Karoblis pašizolējies, viņa pašsajūta ir laba un slimības simptomu viņam nav.

Entonijs Teita un vairākas citas augstas ASV aizsardzības nozares amatpersonas, ieskaitot ministra pienākumu izpildītāju Kristoferu Milleru, ar Karobli tikās pagājušās nedēļas piektdienā vai šo pirmdien. Pentagons pašlaik noskaidro, ar ko kontaktējusies Lietuvas delegācija, un šiem cilvēkiem tiek veikti ātrie Covid-19 testi.

Trešdien Millers un vairākas citas augstas amatpersonas kopā ar mediju pārstāvjiem apmeklēja Fortbrega militāro bāzi Ziemeļkarolīnā, kur tikās ar bāzes vadību un karavīriem, bet pēc tam viesojās uz aviobāzes kuģa "Gerald R. Ford' Virdžīnijas piekrastē. Kā liecina šo tikšanos videoieraksti, Millers Fortbregā sarokojies un apkampies ar cilvēkiem un uz kuģa ticies ar jūrniekiem.