foto: CHINE NOUVELLE/SIPA
Covid-19 pandēmija izgaismojusi trūkumus Eiropas valstu veselības aprūpes sistēmās
Eiropas valstu valdībām jāatrod labākas stratēģijas ierobežojumu atvieglošanai, lai izvairītos no pilnīgas karantīnas režīmiem.
Pasaulē
2020. gada 19. novembris, 15:50

Covid-19 pandēmija izgaismojusi trūkumus Eiropas valstu veselības aprūpes sistēmās

Jauns.lv / LETA

Jaunā koronavīrusa pandēmija izgaismojusi nopietnus trūkumus Eiropas valstu veselības aprūpes sistēmās, teikts Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ceturtdien publiskotā ziņojumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Darbinieku trūkums izrādījusies daudz nopietnāka problēma nekā gultasvietu trūkums slimnīcās, secināts ziņojumā, norādot, ka pagaidu slimnīcas bijis iespējams iekārtot ātrāk nekā apmācīt jaunus darbiniekus.

Ziņojumā arī norādīts, ka valdībām jāatrod labākas stratēģijas ierobežojumu atvieglošanai, lai izvairītos no pilnīgas karantīnas režīmiem.

No pirmā šoka un apturētas dzīves pavasarī līdz drūmajam rudenim: koronavīruss Latvijā

Pirmā preses konference par Covid-19 izplatību Latvijā notika 2020. gada februārī. Drīz pēc tam valstī tika izsludināta ārkārtējā situācija un ...

gallery icon
152

Sevišķi svarīgi ir palielināt testēšanu un inficēšanās ķēžu izsekošanu, uzsvērts ziņojumā.

"Vairumam valstu (..) bija problēmas paplašināt testēšanu, kas ierobežoja testēšanas un kontaktu izsekošanas efektivitāti. Tas nestāja tām daudz iespēju, lai savaldītu vīrusa izplatīšanos pirmā viļņa laikā, padarot par nepieciešamu stingrāku ierobežojumu ieviešanu," teikts ziņojumā.

Veiksmīgi izrādījās aizliegumi rīkot lielus pasākumus, ieteikumi strādāt no mājām un sejas masku valkāšana, secināts ziņojumā.

Kā Covid-19 pacientus Lietuvā nogādā Viļņas pilsētas klīniskajā slimnīcā

gallery icon
10

OECD arī norādīja, ka pandēmija sevišķi smagi skārusi gados vecus cilvēkus, nabadzīgus cilvēkus, etniskās minoritātes un cilvēkus, kas dzīvo nabadzīgos rajonos, kas daļēji skaidrojams ar ierobežoto piekļuvi veselības aprūpes institūcijām.

Organizācija uzsvēra, ka šī situācija izgaismo nepieciešamību koncentrēties uz sociālajiem faktoriem, kas ietekmē cilvēku veselību.

Krievija un Covid-19. Pandēmijas realitāte fotogrāfijās

Krievijā Covid-19 inficēto skaits jau pārsniedzis divus miljonus, proti, mūsu austrumu kaimiņvalstī infekcija skārusi vairāk cilvēku, nekā visā Latvijā ir ...

gallery icon
43
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās