foto: Ekrānuzņēmums
VIDEO: aculiecinieki Nicā nofilmējuši, kā policisti aiztur teroristu, kurš baznīcā nogalināja 3 cilvēkus
Policisti Aviņjonā ielenkuši vīrieti ar nazi. Šis incidents notika dažas stundas pēc terorakta Nicā.
Pasaulē
2020. gada 29. oktobris, 14:11

VIDEO: aculiecinieki Nicā nofilmējuši, kā policisti aiztur teroristu, kurš baznīcā nogalināja 3 cilvēkus

Jauns.lv

Sociālajos tīklos publicēti video ar teroristu aizturēšanām. Redzama kāda ar nazi bruņota vīrieša sašaušana Aviņjonā, kurš draud policistiem. Tāpat nofilmētā arī terorista arestēšana, kurš Nicas Dievmātes katedrālē Francijas dienvidos uzbruka tās apmeklētājiem un vienai sievietei nogrieza galvu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Spriežot pēc sociālajos tīklos publicētajiem video, vietējo iedzīvotāju kamerās iemūžināti divi incidenti. Vienā no tiem jauns vīrietis ar atkailinātu ķermeņa augšdaļu Aviņjonā stāv pie kafejnīcas, kas atrodas netālu no bazilikas un tur rokās milzīgu nazi. Viņš atsakās padoties un vairākkārt sauc "Allahu Akbar" ("Dievs ir dižens"). Pēc tam policisti veic vairākus brīdinājuma šāvienus. Nereaģējot uz tiem, uzbrucējs tiek sašauts un pakrīt, bet kārtības sargi viņu atbruņo un uzliek rokudzelžus. Šis incidents notika dažas stundas pēc traģiskā terorakta Nicā.

foto: Ekrānuzņēmums
Policisti Aviņjonā ielenkuši vīrieti ar nazi. Šis incidents notika dažas stundas pēc terorakta Nicā.

Citā video redzams, ka policisti no vairākām pusēm ielenc Nicas uzbrucēju, kurš nav pamanījis, ka no aizmugures viņam tuvojas viens no likumsargiem, kurš pēc mirkļa lēcienā nogāž vīrieti zemē. Pēc tam, kad vainīgais ir nokritis, policistam palīgā steidz citi kolēģi, kuri palīdz viņu aizturēt.

Terorista uzbrukums Nicas baznīcā

Uzbrukumā ar nazi pie baznīcas Nicā, Francijas dienvidos, divi cilvēki noslepkavoti, bet vairāki citi guvuši ievainojumus, ceturtdien ziņo vietējie mediji.

gallery icon
37

Jauns.lv jau vēstīja, ka ar nazi bruņots vīrietis pie Nicas Dievmātes katedrāles Francijas dienvidos ceturtdien noslepkavojis vismaz trīs cilvēkus, tostarp kādai sievietei nogrieza galvu. Vēl vairāki cilvēki guvuši ievainojumus.

Francijas iekšlietu ministrs Žeralds Darmanēns paziņojis, ka pilsētā turpinās policijas operācija, kamēr Nicas mērs Kristiāns Estrosi pavēstījis, ka uzbrucējs esot aizturēts. Viņš notikušo raksturoja kā teroraktu.

Spriežot pēc mēra ziņotā, uzbrukums noticis Nicas Dievmātes katedrālē vai pie tās.

Viens no upuriem esot baznīcas uzraugs.

Saskaņā ar mēra teikto uzbrucējs vēl pēc aizturēšanas esot skandējis islāma ekstrēmistu iecienīto saukli: "Allahu Akbar" ("Dievs ir dižens").

Policija slepkavu sašāvusi, taču viņš ir dzīvs un nogādāts slimnīcā, pavēstījis mērs.


Francija vēl nav atguvusies pēc vēstures skolotāja brutālās slepkavības 16.oktobrī Parīzes rietumu piepilsētā Konflānā-Sentonorīnā.

47 gadus vecais skolotājs tika noslepkavots pie skolas, kurā viņš strādāja. Viņam tika nogriezta galva.

Uzbrucējs bija 18 gadus vecs, Maskavā dzimis čečenu imigrants Abdullahs Anzorovs, kuru sašāva policija un kurš no gūtajiem ievainojumiem vēlāk mira.

Izmeklētāji uzskata, ka Anzorovs uzbruka Patī, jo skolotājs stundā par vārda brīvību oktobra sākumā bija audzēkņiem demonstrējis karikatūras par musulmaņu pravieti Muhamedu.
Makrons pēc notikušā paudis stingru atbalstu vārda brīvībai, aizstāvējis karikatūru publiskošanu un solījis cīnīties pret radikālo islāmu.

Makrona izteikumi ir sadusmojuši musulmaņus visā pasaulē, un musulmaņu valstīs spēkā pieņemas aicinājumi boikotēt Francijas ražojumus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas