foto: AP/Scanpix
Ziemeļkorejas diplomāta pazušana Itālijā: pēc gadiem nāk gaismā viņa atrašanās vieta
Džo Songils
Pasaulē
2020. gada 7. oktobris, 13:57

Ziemeļkorejas diplomāta pazušana Itālijā: pēc gadiem nāk gaismā viņa atrašanās vieta

Jauns.lv

Pirms vairākiem gadiem Itālijā pazudušais Ziemeļkorejas diplomāts Džo Songils atrodas Dienvidkorejā, trešdien apstiprināja Dienvidkorejas amatpersonas. 

Ziemeļkorejas ikdiena: drūmas un ne tik drūmas ainiņas no izolētās valsts

Ziemeļkorejas ikdiena - drūmas un ne tik drūmas ainiņas no izolētās valsts

gallery icon
66

Ziemeļkorejas augstākais diplomāts Itālijā un viņa sieva pazuda 2018. gada novembrī, bet viņu meita esot tikusi repatriēta uz savu komunistisko dzimteni. 

Diplomāta atrašanās vieta visu šo laiku bijusi mistērija, norāda "The Telegraph". Iepriekš izskanēja vien ziņas, ka viņš, raizējoties ar savu un savas ģimenes drošību, lūdzis patvērumu Itālijā. 

foto: AP/Scanpix
2020. gada 7. oktobris. Cilvēki Dienvidkorejā skatās ziņas par Džo Songilu, kur tiek atklāta viņa atrašanās vieta.

Dienvidkorejas politiķi nu ir viesuši skaidrību, atklājot, ka "Misters Džo brīvprātīgi pērn jūlijā ieradās Dienvidkorejā". Viņa atrašanās vieta bija turēta noslēpumā, jo diplomāts raizējas par savu Ziemeļkorejā palikušo piederīgo likteni. 

Diplomātiskā misija Itālijā Phenjanai ir svarīga, jo tā pārvalda attiecības ar Apvienoto Nāciju Pārtikas un lauksaimniecības organizāciju, kas ir bāzēta Romā. 

48 gadus vecais Džo veica vēstnieka pienākumus Romā kopš 2017.gada oktobra, kad Itālija izraidīja iepriekšējo vēstnieku, protestējot pret Ziemeļkorejā veikto kodolizmēģinājumu.

Džo esot "dēls vai znots vienai no augstākajām Ziemeļu amatpersonām", laikrakstam toreiz sacīja Ziemeļkorejas jautājumu eksperts.

Vairums Ziemeļkorejas diplomātu, kas strādā ārzemēs, spiesti atstāt dzimtenē ģimenes locekļus, Phenjanai šādi cenšoties panākt, ka viņi nepārbēg uz Rietumiem, tomēr Džo Songils Itālijā it kā bija ieradies ar sievu un bērniem, kas lika nojaust, ka viņš nāk no priviliģētas ģimenes. 

Tēmas