Pasaulē
2020. gada 5. oktobris, 10:12

Ārsti šokā par Trampa neprātīgo izgājienu - viņa dēļ var nomirt cilvēki

Jauns.lv

Ārsti kritizējuši ar Covid-19 slimo ASV prezidentu Donaldu Trampu par viņa “pārsteiguma” izbraucienu ar automašīnu, lai sasveicinātos ar saviem atbalstītājiem.

Ierakstos redzams, ka Trampu automašīnā pavada vismaz divi cilvēki, kuri uzvilkuši respiratorus un aizsargbrilles.

Džordža Vašingtona universitātes neatliekamās medicīnas doktors Džeimss Filips, kurš arī ir ārstējošais ārsts Valtera Rīda militārajā medicīnas centrā, šo gājienu nosaucis par “neprātu”, vēstī “The Guardian”.

“Katrs cilvēks, kurš atradās automašīnā, šī pilnīgi liekā prezidenta izbrauciena dēļ tagad būs spiests 14 dienas pavadīt karantīnā. Viņi var inficēties. Viņi var nomirt,” sociālajos tīklos izteicies ārsts, norādot, ka tas viss tikai un vienīgi Trampa vadītā politiskā teātra dēļ. “Tas ir neprāts,” saka mediķis.

Nākamajā ierakstā “Twitter” viņš pauda, ka šis prezidenta apvidus auto ir ne tikai ložu necaurlaidīgs, bet arī hermētiski noslēgts pret ķīmiskiem uzbrukumiem, līdz ar to Covid-19 pārnešanās risks tur ir ļoti augsts. “Šī bezatbildība ir pārsteidzoša. Domās esmu ar Slepeno dienestu, kurš ir spiests spēlēt šīs spēlītes,” sacīja ārsts.

Arī medicīnas un ķirurģijas profesors no Džordža Vašingtona universitātes Džonatans Reiners norādīja, ka Tramps šādā veidā riskē ar saviem darbiniekiem. “Slimnīcā, kad mēs nonākam saskarsmē ar Covid-19 pacientiem, mēs esam pilnajā aizsargtērpā: ietērps, cimdi, N95, acu aizsargi, cepures. Šī ir bezatbildības virsotne,” viņš raksta.

Pārsteiguma izbrauciens

ASV prezidents Donalds Tramps, kas pēc inficēšanās ar Covid-19 vīrusu turpina ārstēšanos netālu no Vašingtonas, svētdien slimnīcu uz īstu brīdi negaidīti pameta, lai pateiktos atbalstītājiem, kas dežurēja līdzās slimnīcas teritorijai, vēstīja LETA.

Braucot melnā apvidus auto, prezidents pamāja atbalstītājiem, kas bija sapulcējušies līdzās Voltera Rīda armijas slimnīcai Mērilendas štata Betesdā. Auto, kurā bija vēl vismaz divi cilvēki, prezidents bija apvilcis sejas masku.

"Mēs sagādāsim mazu pārsteigumu dižajiem patriotiem, kas mums ir te ārā uz ielas," video vēstījumā tviterī īsi pirms vizītes pavēstīja Tramps. "Es tūliņ došos nelielā pārsteiguma vizītē."

Prezidents atzina, ka "par Covid uzzinājis ļoti daudz, tiešām ejot skolā". "Šī ir īstā skola. Šī nav tāda "lasīsim grāmatas" skola, un es to saprotu, un tā ir ļoti interesanta lieta," viņš piebilda.