foto: EPA/Scanpix
NATO noraizējusies par notiekošo Baltkrievijā; seko militārajām aktivitātēm pie Lietuvas robežām
NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs, Lielbritānijas gaisa spēku maršals Stjuarts Pīčs.
Pasaulē
2020. gada 25. septembris, 14:11

NATO noraizējusies par notiekošo Baltkrievijā; seko militārajām aktivitātēm pie Lietuvas robežām

Jauns.lv / LETA

NATO ir noraizējusies par situāciju Baltkrievijā un vērīgi seko militārajām aktivitātēm pie Lietuvas robežām, piektdien paziņojis NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs, Lielbritānijas gaisa spēku maršals Stjuarts Pīčs, kas ieradies oficiālā vizītē Lietuvā.

"Mēs esam noraizējušies par situāciju Baltkrievijā un turpinām sekot militāro mācību aktivitātēm reģionos, kuri aliansei rūp," viņš sacījis žurnālistiem.

Pīčs arī vēlreiz uzsvēris, ka NATO neapdraud Baltkrieviju vai tās iedzīvotājus.

Vienlaikus NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs atgādinājis, ka alianses ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu satrauc Baltkrievijas varas iestāžu vēršanās pret mierīgiem protestētājiem.

"Ģenerālsekretārs Stoltenbergs aicinājis Baltkrievijas varas iestādes respektēt vārda brīvību un [sabiedrības] tiesības protestēt," viņš teica.

Vizītes laikā Pīčs ticies ar Lietuvas Bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Valdemāru Rupši un Seima spīkeru Viktoru Pranckieti. Kā paziņojusi Lietuvas Aizsardzības ministrija, viņš vēl apmeklēs NATO enerģētiskās drošības izcilības centru un uzklausīs Lietuvas Bruņoto spēku Aizsardzības štāba ziņojumu par drošības situāciju reģionā.