foto: AFP/Scanpix
Kaut kas nebijis: Čenuns atvainojas Dienvidkorejai par pilsoņa nošaušanu
Kims Čenuns
Pasaulē
2020. gada 25. septembris, 09:48

Kaut kas nebijis: Čenuns atvainojas Dienvidkorejai par pilsoņa nošaušanu

Jauns.lv / LETA

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns atvainojies par Dienvidkorejas pilsoņa nošaušanu Ziemeļkorejas ūdeņos, piektdien vēsta Dienvidkorejas ziņu aģentūra "Yonhap", atsaucoties uz prezidenta biroju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ziemeļkorejas ikdiena: drūmas un ne tik drūmas ainiņas no izolētās valsts

Ziemeļkorejas ikdiena - drūmas un ne tik drūmas ainiņas no izolētās valsts

gallery icon
66

Kims incidentu nodēvējis par "apkaunojošu lietu" un atvainojies "par prezidenta Muna un dienvidkorejiešu pievilšanu", teikts Dienvidkorejas prezidenta biroja paziņojumā.

Šī bija pirmā reize desmit gados, kad Ziemeļkorejas spēki nogalinājuši Dienvidkorejas pilsoni, un notikušais izraisīja sašutuma vētru Dienvidkorejā.

Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija ceturtdien pavēstīja, ka Ziemeļkorejas bruņotie spēki nošāvuši Dienvidkorejas zivsaimniecības amatpersonu, kas bija pazudusi no patruļkuģa un nonākusi Ziemeļkorejas ūdeņos.

47 gadus vecais vīrietis bijis uz kuģa netālu no rietumu robežas Jonphjondo salas reģionā, teikts ministrijas paziņojumā.

Veicot operatīvās informācijas analīzi, Dienvidkorejas armija konstatējusi, ka "Ziemeļkoreja šāvusi uz Dienvidkorejas pilsoni, kas atrasts ziemeļu jūrā, un kremējusi viņa līķi", teikts paziņojumā.

Šobrīd nav skaidrs, kā vīrietis nokļuvis ūdenī.

Iepriekš tika ziņots, ka viņa kurpes atrastas uz patruļkuģa, kas savukārt raisījis pieņēmumus, ka viņš mēģinājis bēgt uz Ziemeļkoreju.

Jūlijā ziemeļkorejietis, kas pirms trim gadiem bija atbēdzis uz Dienvidkoreju, pārlavījās pāri robežai atpakaļ Ziemeļkorejā.

Pēc šī notikuma Ziemeļkorejas amatpersonas pierobežas pilsētā Kesonā izsludināja stingru karantīnas režīmu, bažījoties, ka līdz ar atbēgušo cilvēku var tikt ievazāts Covid-19 vīruss.

Ziemeļkorejas varasiestādes izdevušas rīkojumu nošaut robežpārkāpējus, lai nepieļautu vīrusa iekļūšanu valstī no Ķīnas, līdzās robežai izveidojot buferzonu, kur izvietoti specvienību karavīri.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās