foto: VIA REUTERS
Navaļnijs pieprasa Maskavai atdot viņa drēbes
Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs ar ģimeni.
Pasaulē
2020. gada 21. septembris, 17:46

Navaļnijs pieprasa Maskavai atdot viņa drēbes

Jauns.lv / LETA

Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs, kas pēc saindēšanas Krievijā ar ķīmisko ieroci "Novičok" veseļojas slimnīcā Berlīnē, pirmdien paziņojis, ka Rietumu laboratorijas atklājušas "Novičok" pēdas gan viņa ķermenī, gan uz ādas, un pieprasīja, lai Maskava atdot drēbes, kas viņam bija mugurā pirms pārvešanas uz Vāciju.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Navaļnijam 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, pilots veica ārkārtas nolaišanos Omskas lidostā, un Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā. 22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmusies Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

"Divas neatkarīgas laboratorijas Francijā un Zviedrijā un Bundesvēra specializētā laboratorija apstiprināja "Novičok" klātbūtni manā ķermenī un uz tā," savā pirmajā ierakstā blogā pēc atmošanās no komas pavēstīja Navaļnijs.

Viņš norādīja, ka Krievija vēl nav sākusi izmeklēšanu un Krievijas sarunu šovos izskanējuši apgalvojumi, ka viņu saindējuši Rietumu izlūkdienestu darbinieki vai viņa paša sabiedrotie.

Navaļnijs piebilda, ka neko citu no Krievijas nav gaidījis.

Viņš arī pieprasīja, lai Krievijas varasiestādes atdod drēbes, kas viņam slimnīcā tika novilktas pirms pārvešanas uz Vāciju. Navaļnijs norādīja, ka uz Vāciju tika pārvests pilnīgi kails.

"Ņemot vērā, ka "Novičok" tika atrasts uz mana ķermeņa, un saindēšanās caur fizisku kontaktu ir ļoti iespējama, manas drēbes ir ļoti svarīgs pierādījums," raksta Navaļnijs.

"Es pieprasu, lai manas drēbes tiek rūpīgi iepakotas plastikāta maisā un atdotas man," paziņoja Navaļnijs.

Atsevišķā ierakstā sociālajā tīklā "Instagram" viņš publicēja fotogrāfiju ar savu sievu Jūliju, norādot, ka viņš maz ko atceras no slimošanas, bet Jūlija ir palīdzējusi atveseļošanās procesā.

Alekseja Navaļnija un viņa sievas Jūlijas dzīve "Instagram" mirkļos

gallery icon
31

"Tagad es skaidri zinu no pieredzes: mīlestība dziedē un atved atpakaļ dzīvē," viņš piebilda.

Navaļnija atbalstītāji un vairāki Eiropas līderi norādījuši, ka "Novičok" izmantošana indēšanā liecina par valsts sankcionētu uzbrukumu.

Kremlis ir noliedzis, ka būtu saistīts ar Navaļnija saindēšanu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās