Barselona līksmo - vēlēšanās uzvarējušas partijas, kas atbalsta neatkarību no Spānijas
Aptauja liecina, ka vēlēšanās uzvarējušas partijas, kas atbalsta Katalonijas reģiona atdalīšanos no Spānijas.
Pasaulē
2015. gada 27. septembris, 23:38

Barselona līksmo - vēlēšanās uzvarējušas partijas, kas atbalsta neatkarību no Spānijas

Jauns.lv

Katalonijā svētdien aizvadītajās reģionālajās vēlēšanās uzvarējušas partijas, kas atbalsta reģiona atdalīšanos no Spānijas, liecina nobalsojušo vēlētāju aptauja.

Neatkarības atbalstītāji varētu būt izcīnījuši absolūto vairākumu reģiona parlamentā.

Katalonijas telekanāla TV3 veiktā aptauja liecina, ka partijas, kas atbalsta reģiona atdalīšanos no Spānijas, izcīnījušas 49,8% balsu, iegūstot 74 līdz 79 no 135 vietām parlamentā.

Katalonijas pašreizējā premjerministra Artūra Masa saraksts "Kopā par Jā!" (JS), kurā apvienojušies Katalonijas neatkarības atbalstītāji, varētu būt ieguvis 63 līdz 66 vietas parlamentā, bet nelielo kreiso ekstrēmistu partija "Tautas vienotības kandidāti" (CUP), kas arī atbalsta atdalīšanos no Spānijas, varētu būt izcīnījusi 11 līdz 13 vietas.

Vēlētāju aktivitāte divas stundas pirms balsošanas beigām sasniegusi 63%, paziņojušas amatpersonas.

Masa vadītā koalīcija paziņojusi, ka gadījumā, ja tā iegūs absolūto vairākumu, nākamo mēnešu laikā tiks izstrādāta Katalonijas konstitūcija, izveidotas visas suverēnai valstij nepieciešamās pārvaldes institūcijas un oficiāli pasludināta neatkarība. JS solījis, ka pārejas periods līdz "de facto" neatkarības sasniegšanai ilgs 18 mēnešus.

Neatkarības atbalstītāji svētdienas vakarā līksmo Barselonas ielās.

LETA/ Foto: AFP/LETA