foto: Fotoholica Press Agency / Alamy/ Vida Press
Peru pagarina Covid-19 dēļ noteikto ārkārtējo stāvokli
Peru, kur ir 33 miljoni iedzīvotāju, ir reģistrēti vairāk nekā 620 000 inficēšanās ar Covid-19 gadījumu un 28 000 nāves gadījumu.
Pasaulē
2020. gada 29. augusts, 08:54

Peru pagarina Covid-19 dēļ noteikto ārkārtējo stāvokli

Jauns.lv / LETA

Peru piektdien pagarināja Covid-19 dēļ noteikto ārkārtējo stāvokli valstī līdz 30. septembrim, kā arī pagarināja karantīnas režīmu dažos rajonos, kurus vissmagāk skārusi jaunā koronavīrusa pandēmija, paziņoja valdība.

Mirstība no Covid-19 Peru ir viena no augstākajām pasaulē - 86 nāves gadījumi uz 100 000 iedzīvotājiem. Peru pēc šīs mirstības šonedēļ apsteidza Beļģiju, atpaliekot tikai no Sanmarīno.

"Nacionālais ārkārtējais stāvoklis, kas bija plānots līdz augusta beigām (..) ir pagarināts uz visu septembri," paziņoja premjerministrs Valters Martoss.

Peru, kur ir 33 miljoni iedzīvotāju, ir reģistrēti vairāk nekā 620 000 inficēšanās ar Covid-19 gadījumu un 28 000 nāves gadījumu.

Latīņamerikas valstu vidū Peru ir otrajā vietā pēc inficēšanās gadījumu skaita, atpaliekot tikai no Brazīlijas, un trešajā vietā pēc kopējā nāves gadījumu skaita, atpaliekot no Brazīlijas un Meksikas.

Kusko, Mokegvas, Puno un Taknas departamentos turpināsies karantīnas režīms, kas tur pastāvējis, kopš Peru 1.jūlijā sāka atcelt ierobežojumus pārējā valsts teritorijā, ieskaitot galvaspilsētu Limu.

Valstī drīkst darboties tikai veikali, kas pārdod visnepieciešamākās preces, kā pārtiku un medikamentus.

Valsts robežas paliek slēgtas, un ir pagarināta nakts komandanta stunda, kas bijusi spēkā kopš 16.marta.

Valstī vēl arvien ir aizliegtas sabiedriskas un ģimeniskas pulcēšanās, un turpina pastāvēt svētdienas komandanta stunda.

"Veselības ārkārtējais stāvoklis" ir pagarināts līdz 7.decembrim.

Inficēšanās gadījumu skaita pieaugums jūnijā kļuva lēnāks, bet jūlijā kļuva straujāks pēc karantīnas pasākumu atcelšanas. Tas atkal palēninājās šonedēļ.

Peru ekonomikā ir recesija Covid-19 krīzes dēļ, un tā saruka par 30% gada otrajā ceturksnī.