foto: Ekrānuzņēmums
VIDEO: aizturēts Minskas iedzīvotājs neizslēdz kameru un fiksē OMON kaujinieku nežēlību
OMON specvienības kaujinieki aizturēto furgonā fiziski izrēķinājās ar visiem bez izņēmuma.
Pasaulē
2020. gada 27. augusts, 10:13

VIDEO: aizturēts Minskas iedzīvotājs neizslēdz kameru un fiksē OMON kaujinieku nežēlību

Jauns.lv

Minskas iedzīvotājs Denis Germanovs tika aizturēts 10. augusta protestu vakarā. Viņam līdzi bija neliela kamera, kas bija piestiprināta pie krekla kabatas. Kad aizturēto puisi ieveda policijas furgonā, kamera turpināja fiksēt notiekošo, un šie kadri ir šokējoši.

Minskā pēc prezidenta vēlēšanām notiek masu protesti

Tūkstošiem cilvēku svētdienas vakarā izgāja galvaspilsētas Minskas ielās pēc oficiālās balsotāju aptaujas rezultātu izziņošanas, ka vēlēšanās ar teju 80% balsu ...

gallery icon
78

Denis portālam "TUT.by" stāstīja, ka tovakar aizturēja un fiziski izrēķinājās ar visiem bez izņēmuma. Aizkadros var dzirdēt, ka viens no aizturētajiem burtiski lūdz, lai viņu nesit, skaidrojot, ka braucis mājās no darba, un viņš nav protesta akcijas dalībnieks. Tomēr drošībniekiem neklausījās ne lūgumus, ne skaidrojumus.
Videoierakstā nemitīgi dzirdami sitieni ar stekiem. Daži no aizturētājiem nespēj izturēt sāpes un sāk raudāt. Tomēr OMON kaujiniekus tas tikai padarīja niknākus.

foto: Ekrānuzņēmums
OMON specvienības kaujinieki aizturēto furgonā fiziski izrēķinājās ar visiem bez izņēmuma.

"Ko tu raudi, *** varoni, ***. Es teicu klusu, ***. Saņem, ***, dzīvniek! Tūlīt, ***, atnāks, apcirps tevi, ***. *** tu, ***, skaties! Tev ***guļas?" ironizē viens no kaujiniekiem pirms nākamā sitiena.

Kad aizturēto furgons piebrauca pie īslaicīgā aizturēšanas izolatora Okrestinas ielā, ieraksta autoram izdevās noņemt kameru un paslēpt to zeķē. Viņš bija pārliecināts, ka, atrodoties izolatorā, video pamanīs un iznīcinās, iespējams, kopā ar visu kameru. Tomēr pēc četrām dienām, kad viņu atbrīvoja, Denis saņēma atpakaļ savas šķiltavas, cigaretes, atslēgas, apavu auklas un arī kameru ar visu video.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Baltkrievijā joprojām nerimst protesti pret 9.augustā notikušo prezidenta vēlēšanu viltošanu un autoritāro prezidentu Aleksandru Lukašenko, kas bieži pārauguši protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem. Protestu gaitā tūkstošiem cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. Daudzu valsts uzņēmumu strādnieki streiko.

Baltkrievijā atbrīvo aizturētos protestētājus

Visa uzmanība ceturtdienas vakarā Minskā tika pievērsta pirmstiesas aizturēšanas centram, kur tika atbrīvoti iepriekš aizturētie protestētāji.

gallery icon
32


Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem vēlēšanās Lukašenko, kurš ir pie varas kopš 1994.gada, ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti, un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska. Eiropas Savienības valstis neatzīst vēlēšanu rezultātus.