Pasaulē
2020. gada 20. augusts, 13:46

"Mums nav ko kaunēties" - Baltkrievijā mirušā muzeja direktora sieva un tēvs atklāj jaunas detaļas par notikušo

Jauns.lv

Baltkrievijas pilsētā Volkoviskā, 15. augustā bezvēsts pazuda 29 gadus vecais Konstantīns Šišmakovs – Bagrationa kara vēstures muzeja direktors. Tajā dienā pēc nedēļu ilga atvaļinājuma viņš devās uz darbu, bet vakarā piezvanīja sievai, lai pateiktu: "Es šeit vairāk nestrādāšu, braucu mājās". Līdz mājām viņš tā arī netika.

Viņa tēvs Andrejs Šismakovs izteica viedokli, ka viss sācies vēl pirms prezidenta vēlēšanām 9. augustā. Pēc viņa teiktā, dēls bija vēlēšanu komisijā un kopā ar vēl vienu tās locekli atteicās parakstīt balsošanas kopsavilkuma protokolu. Kāds esot parakstījies viņu vietā.

Pēc darba beigšanas viņus piedāvāts aizvest līdz mājām, uz ko abi atbildējuši: "Mums nav ko kaunēties, mēs dosimies paši." "Visu nedēļu Konstantīns bija atvaļinājumā, tas beidzās piektdien. Sestdien, 15. augustā muzejā ir darba diena un dēls devās uz darbu. Dienas beigās viņš piezvanīja sievai, lai pateiktu: stradāt viņš šeit vairs nevēlas un nevar. Un jau pagājusi diennakts, kopš viņš ir pazudis," "Tut.by" sacījis tēvs, vēsta "Meduza".

Pazudušā vīrieša sieva vērsās policijā. Tur noskaidrojies, ka pēdējo reizi Šišmakova telefons darbojies netālu no Nemanas upes pa ceļam no Volkoviskas uz Grodņu. 18. augustā Nacionālā mākslas muzeja darbinieki Minskā devās akcijā ar plakātu - "Kur ir Konstantīns Šišmakovs?" 

Pēc dažām stundām meklēšanas un glābšanas vienība "Angel" ziņoja, ka Šišmakovs ir miris. Viņa līķi atrada mežā kilometru no Mostas.

"Mēs pieņēmām lēmumu nosūtīt meklēšanas grupu ar bezpilotiem uz vietu, kur viņam pēdējo reizi darbojās telefons. Meklēšanas pasākumu laikā mēs atradām pazudušā automašīnu. Pēc tam mēs atradām pazudušā līķi," pastāstīja vienības "Angel" komandieris Sergejs Kovgans.

Tūlīt uzsākta notikušā pārbaude. Tiesībsargājošās iestādes paziņoja, ka neesot pazīmju, kas liecinātu par noziegumu un, ka Šišmakovs varētu būt izdarījis pašnāvību. "Onliner.by", atsaucoties uz sievas māsu rakstīja, ka vīrietis atrasts pakārts. Par iespējamo rīcības motīvu ziņots netika.

Baltkrievijā atbrīvo aizturētos protestētājus

Visa uzmanība ceturtdienas vakarā Minskā tika pievērsta pirmstiesas aizturēšanas centram, kur tika atbrīvoti iepriekš aizturētie protestētāji.

gallery icon
32

Baltkrievijā pēc prezidenta vēlēšanām sākās masu protesta akcijas, kuras turpinās joprojām. Protesta dalībnieki ir pārliecināti, ka vēlēšanu rezultāti, kuros saskaņā ar Baltkrievijas vēlēšanu komisijas datiem Aleksandrs Lukašenko saņēmis 80 procentus balsu, ir viltoti. Protestu laikā bojāgājuši arī vairāki protestanti. 

Protesta akcija pie Baltkrievijas vēstniecības

Iepretim Baltkrievijas vēstniecībai notiek pikets, kurā pauž atbalstu Baltkrievijas sabiedrībai, kas iebilst pret prezidenta vēlēšanu rezultātu viltošanu.

gallery icon
191