foto: REUTERS/SCANPIX
Darbu zaudējušo baltkrievu atbalstam ziedojumos savākti 600 000 eiro
"Belaruskali" strādnieki netālu no Soļihorskas gatavojas streikam.
Pasaulē
2020. gada 18. augusts, 12:48

Darbu zaudējušo baltkrievu atbalstam ziedojumos savākti 600 000 eiro

Jauns.lv / LETA

Baltkrievijā tiem, kas cietuši vai zaudējuši darbu, jo ir piedalījušies pēcvēlēšanu protestos, ziedojumos savākti 600 000 eiro līdzvērtīga summa, otrdien vēsta tīmekļa medijs tut.by, atsaucoties uz ziedojumu akcijas organizētājiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Naudu ziedojuši teju 14 000 cilvēku.

Turpinās ziedojumu vākšana tiem, kas protesta akciju gaitā cietuši no drošības spēku vardarbības. Savāktā summa pārsniedz 2,2 miljonus eiro.

Lukašenko veic uzrunu Minskas traktoru rūpnīcā

17. augustā Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko ieradās Minskas traktoru rūpnīcā, kur veica uzrunu streikojošajiem darbiniekiem. Viņš pameta tribīni pūlim saucot ...

gallery icon
7

"Šodien svarīgāk nekā agrāk ir atbalstīt katru, kas ir zaudējis darbu savas pārliecības dēļ, un sniegt solidaritātes roku tiem, kas grib dzīvot brīvā un demokrātiskā Baltkrievijā," skaidro akcijas organizētāji.

"Fonds pieņem pieteikumus no tiem, kam ir nepieciešama palīdzība un sadala šo palīdzību, balstoties atvērtības un caurskatāmības principos, atskaitoties ziedotājiem un cienot pilsoņu tiesības un brīvības."

Protesti Baltkrievijā 2020. gada 14.-15. augustā - šoreiz demonstranti Minskā nav izklīdināti

gallery icon
18

Ziedojumu vākšanas vietnē norādīts, ka fonda juridiskās izveides procedūra šobrīd notiek Hāgā, Nīderlandē.

"Informācija par izmaksām un summām tiks sniegta vairāku nedēļu laikā, kad būs pabeigti visi juridiskie un organizatoriskie jautājumi," teikts ziedojumu vākšanas tīmekļa vietnē.

Simtiem tūkstoši cilvēku piedalās gājienā Minskā

Simtiem tūkstoši opozīcijas atbalstītāju svētdien devušies gājienā Minskā, protestējot pret Aleksandru Lukašenko. Skandējot "Ej prom", protestētāji devās gājienā pa Neatkarības ...

gallery icon
26

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9.augustā līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti, un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Galvaspilsētā Minskā kopš 9.augusta nerimst protesti pret vēlēšanu viltošanu un prezidentu Lukašenko, kas bieži pārauguši protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem. Protestu gaitā vairāki tūkstoši cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. Daudzu uzņēmumu strādnieki pieteikuši streikus.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās