foto: EPA/Scanpix
Tihanovskas štābs aicina baltkrievus uz vispārēju streiku
Svetlanas Tihanovskas štābs izsludinājis aicinājumu uz vispārēju streiku.
Pasaulē
2020. gada 17. augusts, 21:09

Tihanovskas štābs aicina baltkrievus uz vispārēju streiku

Jauns.lv / LETA

Baltkrievijas opozicionāres Svetlanas Tihanovskas štābs izsludinājis aicinājumu uz vispārēju streiku, lai panāktu prezidenta Aleksandra Lukašenko atkāpšanos.

"Mēs aicinām visus darba kolektīvus pievienoties beztermiņa streikam ar prasību atkāpties Aleksandram Lukašenko, deleģēt streiku komiteju pārstāvjus Koordinācijas padomei," teikts sociālajos tīklos publicētajā štāba paziņojumā.

foto: EPA/Scanpix
Svetlanas Tihanovskas štābs izsludinājis aicinājumu uz vispārēju streiku.

Tajā arī norādīts, ka Tihanovskas līdzgaitnieki turpinās centienus atcelt vēlēšanas ar likumīgām un nevardarbīgām metodēm.

Tikmēr Tihanovskas štāba vadītāja Marija Moroza "YouTube" publicētā videovēstījumā norāda, ka pašreizējai varai "ir saprotama tikai spēka un konkrēta ekonomiskā kaitējuma valoda". "Tātad mums nāksies parādīt, ka mēs esam gatavi viņiem to nodarīt," paziņoja Moroza.

Lukašenko veic uzrunu Minskas traktoru rūpnīcā

17. augustā Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko ieradās Minskas traktoru rūpnīcā, kur veica uzrunu streikojošajiem darbiniekiem. Viņš pameta tribīni pūlim saucot ...

gallery icon
7

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9.augustā līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti, un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Simtiem tūkstoši cilvēku piedalās gājienā Minskā

Simtiem tūkstoši opozīcijas atbalstītāju svētdien devušies gājienā Minskā, protestējot pret Aleksandru Lukašenko. Skandējot "Ej prom", protestētāji devās gājienā pa Neatkarības ...

gallery icon
26

Galvaspilsētā Minskā kopš 9.augusta nerimst protesti pret vēlēšanu viltošanu un prezidentu Lukašenko, kas bieži pārauguši protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem. Protestu gaitā vairāki tūkstoši cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. Daudzu uzņēmumu strādnieki pieteikuši streikus.