foto: EPA/Scanpix
Baltkrievijas veselības ministrs paziņo, ka protestos gājuši bojā divi cilvēki
Mediķi šķērso ceļu Baltkrievijas veselības aizsardzības ministram Vladimiram Karaņikam.
Pasaulē
2020. gada 17. augusts, 20:41

Baltkrievijas veselības ministrs paziņo, ka protestos gājuši bojā divi cilvēki

Jauns.lv / LETA

Baltkrievijas veselības aizsardzības ministrs Vladimirs Karaņiks pirmdien paziņoja, ka protesta akciju laikā gājuši bojā divi cilvēki, bet vairāk nekā 150 cietuši.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc viņa teiktā, viens no upuriem ir bojāgājušais Minskā, bet par otru upuri viņš ziņas nesniedza.

Slimnīcās šobrīd atrodas 158 cilvēki, visu stāvoklis ir stabils, nekritisks, pavēstīja Karaņiks, izejot pie protestētājiem pie Veselības ministrijas.

foto: EPA/Scanpix
Mediķi šķērso ceļu Baltkrievijas veselības aizsardzības ministram Vladimiram Karaņikam.

Protesta akcijā pie ministrijas ēkas sapulcējušies aptuveni 100 mediķi, kas pieprasa ārstiem piekļuvi aizturēšanas centriem, lai varētu apskatīt cietušos un lemt par hospitalizāciju.

Iekšlietu ministrija iepriekš pirmdien paziņoja, ka šobrīd izolatoros atrodas vēl 122 cilvēki, kas aizturēti protestu laikā.

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās 9.augustā līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,1% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,1%, taču opozīcija uzskata, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti, un vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi Tihanovska.

Minskā pēc prezidenta vēlēšanām notiek masu protesti

Tūkstošiem cilvēku svētdienas vakarā izgāja galvaspilsētas Minskas ielās pēc oficiālās balsotāju aptaujas rezultātu izziņošanas, ka vēlēšanās ar teju 80% balsu ...

gallery icon
78

Galvaspilsētā Minskā kopš 9.augusta nerimst protesti pret vēlēšanu viltošanu un prezidentu Lukašenko, kas bieži pārauguši protestētāju sadursmēs ar drošības spēkiem. Protestu gaitā vairāki tūkstoši cilvēku aizturēti, vairāki simti ievainoti. Daudzu uzņēmumu strādnieki pieteikuši streikus.

Baltkrievijā trešo nakti pēc kārtas notikušas protestētāju un drošības spēku sadursmes

Baltkrievijā trešo nakti pēc kārtas notikušas protestētāju un drošības spēku sadursmes un aizturēti cilvēki.

gallery icon
52

Baltkrievijā turpinās protesti

Tūkstošiem cilvēku pirmdienas vakarā izgājuši Minskas ielās, lai turpinātu protestus pret prezidenta vēlēšanu iznākumu, vēsta mediji un aculiecinieki. Policija izmantojusi ...

gallery icon
46