foto: Ekrānuzņēmums
Grodņas iedzīvotāji no miliču rokām burtiski atkaro vīrieti; vakarā ielās iziet OMON kaujinieki
Cilvēki Grodņas centrā steidz palīgā miliču aizturētam vīrietim.
Pasaulē
2020. gada 12. augusts, 20:52

Grodņas iedzīvotāji no miliču rokām burtiski atkaro vīrieti; vakarā ielās iziet OMON kaujinieki

Jauns.lv

Kārtējais policijas visatļautības incidents fiksēts Baltkrievijas pilsētā Grodņā. Ja dienu iepriekš drošībnieki tur taranēja automašīnu, kurā atradās arī mazs bērns, tad šoreiz viņi paši bija cietušo lomā. Vīrieti, kuru miliči grasījās aizturēt, aizstāvēt devās vairāki uz ielas esošie cilvēki. Kopējiem spēkiem viņu burtiski atkaroja no kārtības sargu ķetnām.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nofilmētajos video kadros redzams, ka milicijas darbinieki pilsētas centrā aiztur vīrieti un ved viņu uz dienesta automašīnas pusi. Pēc dažām sekundēm viņš veikli atver durvis un mēģina bēgt, bet miliči viņu panāk un sāk sist. Palīgā vīrietim nāk viens no protestētājiem, kurš pastumj kārtības sargu tālāk no aizturētā. Pēc tam sākas masu kautiņš, kurā piedalās arī sievietes. Sadursmē uzvaru guva pilsētas iedzīvotāji.

foto: Ekrānuzņēmums
Cilvēki Grodņas centrā steidz palīgā miliču aizturētam vīrietim.

Cits sociālo tīklu lietotājs publicējis video, kurā redzams, kā specvienības OMON kaujinieku grupa sagaida protestētājus un sāk viņiem dzīties pakaļ. Spriežot pēc video, drošības spēki vakarpusē atkal ir gatavi skarbi reaģēt uz protestu akcijām un brutāli aizturēt tās to dalībniekus.

Baltkrievijā trešo nakti pēc kārtas notikušas protestētāju un drošības spēku sadursmes

Baltkrievijā trešo nakti pēc kārtas notikušas protestētāju un drošības spēku sadursmes un aizturēti cilvēki.

gallery icon
52



Baltkrievijā jau trīs vakarus un naktis notiek protesta akcijas, kas pāraug sadursmēs ar policiju. Daudzi protestētāji aizturēti.

Baltkrievijā turpinās protesti

Tūkstošiem cilvēku pirmdienas vakarā izgājuši Minskas ielās, lai turpinātu protestus pret prezidenta vēlēšanu iznākumu, vēsta mediji un aculiecinieki. Policija izmantojusi ...

gallery icon
46


Jau vēstīts, ka svētdien notikušajās Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,08% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,09%, liecina oficiālie provizoriskie rezultāti. Opozīcija uzstāj, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti.

Minskā pēc prezidenta vēlēšanām notiek masu protesti

Tūkstošiem cilvēku svētdienas vakarā izgāja galvaspilsētas Minskas ielās pēc oficiālās balsotāju aptaujas rezultātu izziņošanas, ka vēlēšanās ar teju 80% balsu ...

gallery icon
78