Tihanovskas sarūgtinājums pēc prezidenta vēlēšanu rezultātu paziņošanas

Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska pirmdien noraidīja oficiālos rezultātus par līdzšinējā valsts galvas Aleksandra Lukašenko uzvaru un pieprasīja, ...

gallery icon
10
Pasaulē
2020. gada 10. augusts, 12:59

Tihanovska: "Varasiestādēm vajadzētu domāt par to, kā miermīlīgi mums nodot varu"

Jauns.lv / LETA

Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska pirmdien noraidīja oficiālos rezultātus par līdzšinējā valsts galvas Aleksandra Lukašenko uzvaru un pieprasīja, lai varasiestādes nodod varu opozīcijai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Vakar vēlētāji izdarīja savu izvēli, bet vara mūs nesadzirdēja, viņi ir sarāvuši saites ar tautu," preses konferencē sacīja opozīcijas kandidāte.

"Varasiestādēm vajadzētu domāt par to, kā miermīlīgi mums nodot varu," viņa sacīja. "Es sevi uzskatu par šo vēlēšanu uzvarētāju."

Baltkrievijas policija, liekot lietā trokšņa granātas, ūdens lielgabalus, gumijas lodes un asaru gāzi, izklīdināja protestus, kas valsts lielākajās pilsētās svētdienas vakarā sākās pēc prezidenta vēlēšanām, kuru rezultāti, kā apgalvo opozīcija, ir viltoti.

Minskā pēc prezidenta vēlēšanām notiek masu protesti

Tūkstošiem cilvēku svētdienas vakarā izgāja galvaspilsētas Minskas ielās pēc oficiālās balsotāju aptaujas rezultātu izziņošanas, ka vēlēšanās ar teju 80% balsu ...

gallery icon
78

Policijai izklīdinot pēcvēlēšanu protestus, viens cilvēks zaudējis dzīvību, bet vairāki desmiti ievainoti, pirmdien pavēstīja Baltkrievijas cilvēktiesību centrs "Vjasna". Visā valstī protestu gaitā aizturēti simtiem cilvēku.

Vēlēšanās līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko izcīnījis 80,23% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - teju 9,9%, liecina pirmdien publiskotie oficiālie rezultāti.

Baltkrievijā notiek prezidenta vēlēšanas

Baltkrievijā svētdien notiek prezidenta vēlēšanas, kurā ilggadējā autoritārā prezidenta Aleksandra Lukašenko galvenā sāncense ir opozicionāre Svetlana Tihanovska. Tomēr gaidāms, ka ...

gallery icon
28

Tihanovska jau iepriekš, kad tika publiskoti oficiālo mediju balsotāju aptauju rezultāti, kas atklāja līdzīgu balsu sadalījumu, šādu iznākumu pieņemt atteicās.