foto: REUTERS/SCANPIX
Brazīlija tuvākajās dienās var sasniegt ļoti drūmu Covid-19 statistiku
Brazīlija jau tuvākajās dienās varētu kļūt par otro valsti pasaulē, kur upuru skaits pārsniedzis 100 000.
Pasaulē
2020. gada 6. augusts, 10:11

Brazīlija tuvākajās dienās var sasniegt ļoti drūmu Covid-19 statistiku

Jauns.lv / LETA

Piecus mēnešus pēc pirmā apstiprinātā koronavīrusa gadījuma Brazīlijā ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits tuvojas 100 000, liecina jaunākās aplēses.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Brazīlija jau tuvākajās dienās varētu kļūt par otro valsti pasaulē, kur upuru skaits pārsniedzis 100 000, līdzās ASV, kur upuru skaits šobrīd jau pārsniedzis 150 000.

Tiesa gan, proporcionāli iedzīvotāju skaitam valstu vidū, kur inficēšanās gadījumu skaits pārsniedzis 50 000, nāves gadījumu skaita ziņā Brazīlija atrodas devītajā vietā pasaulē, liecina ASV Džonsa Hopkinsa universitātes trešdien veiktās aplēses.

Brazīlijas masu kapi ar Covid-19 mirušajiem

Brazīlija šobrīd ir otrā Covid-19 vissmagāk skartā valsts pasaulē uzreiz aiz ASV. Tur šobrīd reģistrēti vairāk nekā 363 tūkstoši infekcijas ...

gallery icon
15

Šajā drūmās statistikas sarakstā pirmajās vietās ir Beļģija, Lielbritānija, Peru un Spānija. Tālāk seko Itālija, Zviedrija, Čīle un ASV, bet pirmo desmitnieku noslēdz Francija.

Brazīlijā pirmais inficēšanās gadījums tika apstiprināts 26.februārī - tas bija kāds Sanpaulu uzņēmējs, kas bija atgriezies no Itālijas.

Valstī ar 212 miljoniem iedzīvotāju pirmais ar Covid-19 saistītais nāves gadījums tika reģistrēts 16.martā.

Nāves gadījumu skaita līkne pēdējo nedēļu laikā izlīdzinājusies, bet uzliesmojuma kulminācijas dienās pirms vairāk nekā mēneša valstī ik dienu tika reģistrēts aptuveni 1000 ar Covid-19 saistītu nāves gadījumu.

Kā liecina līdz trešdienas vakaram apkopotie dati, Brazīlijā inficēšanās ar Covid-19 apstiprināta 2,9 miljoniem cilvēku, bet no dzīves aizgājuši 97 256 sasirgušie.

100 000 nāves gadījumu slieksni valsts varētu sasniegt nedēļās nogalē, liecina prognozes.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās