foto: AFP/Scanpix
Geitss: "Aplamas lietas, kas ir ļoti saviļņojošas, izplatās ļoti ātri"
"Microsoft" līdzdibinātājs Bils Geitss
Pasaulē
2020. gada 29. jūlijs, 00:02

Geitss: "Aplamas lietas, kas ir ļoti saviļņojošas, izplatās ļoti ātri"

Jauns.lv / LETA

Sociālajos medijos meli par Covid-19 vakcīnām izplatās ātrāk nekā fakti, intervijā otrdien izteicies uzņēmuma "Microsoft" līdzdibinātājs Bils Geitss, norādot arī, ka ar Covid-19 saistītu nāves gadījumu skaits līdz gada beigām varētu būtiski sarukt.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Ja ļauj cilvēkiem sazināties, jārēķinās ar faktu, ka zināmas aplamas lietas, kas ir ļoti saviļņojošas, izplatās ļoti ātri, salīdzinot ar patiesību, un mēs to pastāvīgi redzam saistībā ar vakcīnām," raidsabiedrībai CNBC sacīja Geitss.

Filantrops, kas vairāk nekā 300 miljonus dolāru ziedojis globālajiem pandēmijas apslāpēšanas centieniem, ir pastāvīgs sazvērestības teoriju mērķis. Viņam arī adresētas apsūdzības, ka viņš grib gūt peļņu no vakcīnām.

Geitss sacīja, ka izjūt "pacilātību saistībā ar visām vakcīnām, ko finansējušas ASV", un ka terapeitiskie izmēģinājumi notiek ātri.

"Terapeitiskos ieguvumus var redzēt ātrāk nekā aizsardzības ieguvumus," viņš sacīja. "Tāpēc es uzskatu - ir labas izredzes, ka mums būs būtisks nāves gadījumu līmeņa sarukums līdz gada beigām ar šo divu instrumentu kombināciju."

Tomēr terapija vien "neatgriezīs mūs atpakaļ pilnīgā normalitātē", sacīja Geitss, piebilstot, ka šajā procesā vakcīna ir izšķiroši svarīga.