foto: EPA/Scanpix
Austrālijā rekordaugsts jauno koronavīrusa gadījumu skaits
2020. gada 22. jūlijs, 12:26

Austrālijā rekordaugsts jauno koronavīrusa gadījumu skaits

Jauns.lv / LETA

Austrālijā aizvadītajā diennaktī reģistrēts rekordliels jauno inficēšanās ar koronavīrusu gadījumu skaits - 501, un varasiestādes brīdinājušas par jaunu kritisku epidēmijas fāzi valsts divās lielākajās pilsētās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Jaunais inficēšanās gadījumu rekords sasniegts teju četrus mēnešus pēc sākotnēja pandēmijas kulminācijas punkta.

Lielākā daļa jauno inficēšanās gadījumu konstatēti Viktorijas štatā, kur turpinās centieni apslāpēt uzliesmojumu valsts otrā lielākajā pilsētā Melburnā.

Iepriekšējais jauno inficēšanās gadījumu rekords tika sasniegts 28.martā, kad tika ziņots par 459 jauniem inficēšanās gadījumiem, vēl pirms valstij bija lielā mērā izdevies pakļaut vīrusa izplatīšanos kontrolei, kam sekoja ierobežojumu mazināšana.

Austrālija un Jaunzēlande iepriekš saņēmušas uzslavas par to reakciju uz Covid-19 uzliesmojumu.

Viktorijas štata premjerministrs Daniels Endrūss trešdien paziņoja par 484 jauniem gadījumiem, kad notikusi inficēšanās ar koronavīrusu, un diviem ar Covid-19 saistītiem nāves gadījumiem. Kopējais aktīvo gadījumu skaits nedaudz pārsniedz 3400.

Valstī ar 25 miljoniem iedzīvotāju ar Covid-19 vīrusu inficējušies teju 13 000 cilvēku, 128 sasirgušie aizgājuši no dzīves.

Melburnas iedzīvotājiem, atrodoties ārpus mājām, būs jāvalkā maskas, tādējādi Melburna kļuvusi par pirmo pilsētu Austrālijā, kur masku valkāšana, atrodoties sabiedrībā, ir obligāta.