foto: Evija Trifanova/LETA
Lietuvā iebraucējiem no trešajām valstīm būs obligāti jāievēro 14 dienu pašizolēšanās
14 dienu izolēšanās būs obligāta ārvalstu pilsoņiem, kas ieceļojuši Lietuvā no valstīm, kas neietilpst Eiropas Ekonomikas zonā.
Pasaulē
2020. gada 17. jūlijs, 15:44

Lietuvā iebraucējiem no trešajām valstīm būs obligāti jāievēro 14 dienu pašizolēšanās

Jauns.lv / LETA

Ārvalstu pilsoņiem, kas ierodas Lietuvā no trešajām valstīm, būs obligāti divas nedēļas jāievēro pašizolēšanās, teikts veselības ministra Aurēlija Verīgas piektdien parakstītajā rīkojumā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

14 dienu izolēšanās ir obligāta ārvalstu pilsoņiem, kas ieceļojuši Lietuvā no valstīm, kas neietilpst Eiropas Ekonomikas zonā. Šī prasība neattieksies arī uz ieceļotājiem no Lielbritānijas un Šveices.

Lietuva šādu lēmumu pieņēmusi pēc jaunā koronavīrusa uzliesmojuma Kauņas starptautisko kravas autopārvadājumu uzņēmumā "Hegelmann Transporte". Tur ar jauno koronavīrusu inficējušies 19 cilvēki, no kuriem vairums ir šoferi no Uzbekistānas.

Rīkojums noteic, ka iebraucējiem arī būs jāreģistrējas Nacionālajā sabiedrības veselības centrā 24 stundu laikā pēc ierašanās Lietuvā.

Ārvalstu pilsoņiem, kas ieradušies no valstīm, ko Lietuva iekļāvusi Covid-19 skarto valstu sarakstā, pēc ierašanās Lietuvā būs jāveic Covid-19 tests.

Šajā sarakstā, ko Veselības ministrija regulāri atjauno, pašlaik iekļautas 63 valstis, tostarp ASV, Armēnija, Azerbaidžāna, Baltkrievija, Bulgārija, Izraēla, Kazahstāna,  Krievija, Moldova, Portugāle, Rumānija,  Serbija un Ukraina.

Rīkojums paredz, ka vieta, kurā ārvalstniekiem jāievēro izolēšanās, transports līdz šai vietai un testēšana jānoorganizē darba devējiem, personām, kas uzaicinājušas šos cilvēkus, vai pašiem ārvalstniekiem.

Ārvalstu pilsoņiem, kas strādā Lietuvas uzņēmumos, kuri nodarbojas ar starptautiskiem komercpārvadājumiem, jāizolējas pēc ierašanās Lietuvā un jāpaliek izolācijā līdz brīdim, kad viņi dodas prom, bet ne ilgāk kā 14 dienas.

Ja viņi Lietuvā uzturas mazāk par 72 stundām, viņiem nav obligāti jāveic Covid-19 tests.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās