foto: Shutterstock
Vācijā par līšanu bildēt zem svārkiem liks cietumā
Tagad par šādu nodarbi draudēs naudas sods vai līdz diviem gadiem cietumā.
Pasaulē
2020. gada 11. jūlijs, 08:42

Vācijā par līšanu bildēt zem svārkiem liks cietumā

Kas Jauns Avīze

Vācijas parlaments atzinis par kriminālnoziegumu Upskirting – tā ir nodarbe, slepus bildējot sievietes zem svārkiem. Tagad par to draudēs naudas sods vai līdz diviem gadiem cietumā.

Izvirtuļi izmanto viedtelefonu tehnoloģijas uzplaukumu, aprīkojot tos ar pašbildēm paredzēto kātu, turklāt ilgu laiku Vācijā par to bija kriminālatbildība tikai foto vai video izplatīšanas gadījumā.

Tādējādi, piemēram, kādas Bavārijas pilsētiņas nu jau bijušais burgomistrs tika cauri ar 750 eiro sodu par vispārpieņemto uzvedības normu pārkāpšanu, nevis kā par seksuālu noziegumu.

Galu galā divas jaunietes no Ludvigsburgas Dienvidvācijā, divreiz kļuvušas par šā nozieguma upuriem, nolēma sākt cīņu. “Vispretīgākais, ka tu vari to pat nepamanīt, īpaši tad, ja bildēšana notikusi sabiedriskā vietā, uz eskalatora lielveikalā, metro vai koncertā. Tu nezini, kas notiks ar šīm fotogrāfijām – vai tās parādīsies pornolapās un forumos internetā, vai kāds vienkārši apmierinās savas neķītrās iegribas, tās apskatot,” intervijā Deutsche Welle saka Hanna Zeidela.

Viņa pirmoreiz to piedzīvoja 13 gadu vecumā skolas izbraukumā pie dabas, turklāt bildētājs bija skolotājs no citas skolas. Nākamā reize bija 16 gados mūzikas festivālā parkā. Uzzinājusi, ka citās valstīs jau ir šāds likums, Hanna ar draudzeni Idu Mariju Zasenbergu ievietoja internetā petīciju un savāca 109 025 parakstus, ko iesniedza Bundestāgā, un uzvarēja.