foto: AP/Scanpix
Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficējušies vēl desmit cilvēki
Pasaulē
2020. gada 8. jūlijs, 12:03

Lietuvā ar jauno koronavīrusu inficējušies vēl desmit cilvēki

Jauns.lv / LETA

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta desmit cilvēkiem, trešdien paziņojis Nacionālais sabiedrības veselības centrs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdz ar to Lietuvā inficēšanās ar jauno koronavīrusu konstatēta kopumā 1854 cilvēkiem.

Divi no jaunajiem inficēšanās gadījumiem Klaipēdas apriņķī atklāti cilvēkiem, kuri šonedēļ ieradušies Lietuvā no Čehijas, bet pārējie astoņi Viļņas apriņķī saistīti ar jau iepriekš zināmiem perēkļiem.

Trīs gadījumi konstatēti Viļņas Republikāniskās psihiatrijas slimnīcas pacientiem. Šai slimnīcā kopš maija reģistrēti astoņi inficēšanās gadījumi.

Inficējušies arī trīs kāda uzņēmuma darbinieki. Šis gadījums saistīts ar slimības uzliesmojumu ģimenē, kas, iespējams, vispirms skāris vienu transporta uzņēmumā strādājošu ģimenes locekli, kuram varētu būt bijusi saskarsme ar cilvēkiem no ārvalstīm, galvenokārt no Baltkrievijas. Kopumā šai uzņēmumā reģistrēti seši inficēšanās  gadījumi.

1552 cilvēkiem apstiprināta atveseļošanās.

Pagājušajā diennaktī veiktas 3587 analīzes, bet pavisam Lietuvā veiktas 447 994 analīzes.

Ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 Lietuvā miruši 79 cilvēki , bet vēl 11 ar šo vīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Pagājušajā diennaktī slimība nav prasījusi jaunus upurus.

Kopš 1.jūnija Lietuvā atklāti 40 "importēti" inficēšanās gadījumi, kad inficēšanas notikusi ārvalstīs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās