foto: REUTERS/SCANPIX
Tikko amatā iecelto Francijas iekšlietu ministru apsūdz izvarošanā
Džeralds Darmanins
2020. gada 7. jūlijs, 20:01

Tikko amatā iecelto Francijas iekšlietu ministru apsūdz izvarošanā

Jauns.lv

Francijas tiesa drīzumā varētu atjaunot lietu, kurā pirmdien amatā ieceltajam iekšlietu ministram Žerālam Darmanēnam izvirzītas apsūdzības izvarošanā, balstoties uz lietai pietuvinātu personu sacīto, ziņo CNN.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Parīzes apelācijas tiesa lēmusi, ka tiesnesis drīkst atsākt izmeklēšanu saistībā ar 2018. gadā izvirzītajām apsūdzībām pret Darmanēnu. Tajās kāda sieviete apgalvo, ka jaunieceltais ministrs 2009.gadā viņu izvarojis. Darmanēna advokāts paziņojis, ka apsūdzības ir nepamatotas.

Dienu pēc Darmanēna iecelšanas amatā pie Francijas iekšlietu ministrijas sapulcējušās vairākas aktīvistes, kuras saukušas "Darmanēns - izvarotājs, valsts - līdzdalībniece". Policija pūli ātri izkliedējusi.

foto: AFP/Scanpix
Dienu pēc Darmanēna iecelšanas amatā pie Francijas iekšlietu ministrijas sapulcējušās vairākas aktīvistes

Sofija Patersone apsūdzības izvirzījusi 2018.gada janvārī. Sieviete paziņojusi, ka Darmanēns 2009.gadā izmantojis savu tiesas komitejas locekļa amatu, lai piespiestu viņu stāties seksuālos sakaros.

Lai arī lieta sākotnēji tika noraidīta, Parīzes apelācijas tiesa šā gada jūnijā nolēma, ka iemesli neizmeklēt prasību nav pietiekami. Tiesas nolēmums nozīmē, ka lieta atkal nonāks tiesneša rokās, kurš lems, vai ir jāatsāk izmeklēšana.

"Esmu šokēta. Esmu ļoti pārsteigta, ka persona, kuru sieviete apsūdz izvarošanā, ir iecelta par iekšlietu ministru," otrdien CNN sacīja Patersones advokāte Marjolaine Vignola. Tomēr Darmanēna advokāts Pjērs Olivjērs Surs norāda, ka ir pilnīgi pārliecināts, ka lieta atkal tiks noraidīta, jo apsūdzības esot "tukšas".

Darmanēns iepriekš bijis Francijas budžeta ministrs.