foto: EPA/Scanpix
Covid-19 nomocītajā Sanpaulu atļauj atkal atvērt bārus un restorānus
Bāri un restorāni varēs strādāt līdz sešām stundām dienā, izmantojot ne vairāk par 40% savas ietilpības.
Pasaulē
2020. gada 7. jūlijs, 07:40

Covid-19 nomocītajā Sanpaulu atļauj atkal atvērt bārus un restorānus

Jauns.lv / LETA

Brazīlijas lielākajā pilsētā Sanpaulu pirmdien tika atļauts atkal atvērt bārus un restorānus, kas vairāk nekā 100 dienas bija slēgti jaunā koronavīrusa dēļ.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Sanpaulu, kur ir vairāk nekā 12 miljoni iedzīvotāju, ir reģistrēti vairāk nekā 140 000 inficēšanās ar Covid-19 gadījumi un 7600 ar to saistīti nāves gadījumi, tai skaitā 618 pagājušajā nedēļā.

Bāri un restorāni varēs strādāt līdz sešām stundām dienā, izmantojot ne vairāk par 40% savas ietilpības, kā arī ievērojot higiēnas un sociālās distancēšanās pasākumus. Tajos ir jālieto digitālas ēdienkartes.

foto: EPA/Scanpix
Bāri un restorāni varēs strādāt līdz sešām stundām dienā, izmantojot ne vairāk par 40% savas ietilpības.

Ir atļauts atkal atvērt arī skaistumkopšanas salonus. Iepriekšējās Covid-19 ierobežojumu mīkstināšanas fāzēs tika atļauts atvērt veikalus un tirdzniecības centrus.

Ekonomikas atkalatvēršanas jaunā fāze tiek īstenota laikā, kad inficēšanās ar Covid-19 temps Brazīlijā nemazinās, lai gan Sanpaulu mērs Bruno Kovašs ir paudis citu viedokli.

"Visakūtākā fāze ir beigusies (..) tātad ir laiks sākt ekonomiskās aktivitātes atkalatvēršanu," sacīja Kovašs.

Riodežaneiro pagājušajā ceturtdienā tika atļauts atsākt darbu bāriem, restorāniem un sporta zālēm, bet ar zināmiem ierobežojumiem.

Brazīlijas pludmalēs ir atgriezušies cilvēki, un tajās ir atcelts individuālu ūdens un pludmales sporta veidu aizliegums.

Brazīlija ir otrā Covid-19 vissmagāk skartā valsts pēc ASV, ar apmēram 65 000 nāves gadījumu un vairāk nekā 1,6 miljoniem inficēšanās gadījumu.  

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās