Čehi par godu valdības lēmumiem uzklāj puskilometru garu vakariņu galdu

Čehijas galvaspilsētas Prāgas iedzīvotāji otrdien pulcējās uz Kārļa tilta, lai kopīgi teiktu ardievas koronavīrusa epidēmijai. Cilvēki sēdās pie baltiem galdautiem ...

gallery icon
26
2020. gada 2. jūlijs, 07:00

FOTO: čehi nosvin ierobežojumu mīkstināšanu, paši uzklājot puskilometru garu vakariņu galdu uz tilta

Jauns.lv

Čehijas galvaspilsētas Prāgas iedzīvotāji otrdien pulcējās uz Kārļa tilta, lai kopīgi teiktu ardievas koronavīrusa epidēmijai. Cilvēki sēdās pie baltiem galdautiem klātiem, 500 metru garumā izvietotiem galdiem, kārtīgi nosvinot pandēmijas dēļ noteikto ierobežojumu mīkstināšanu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

13.gadsimtā radītais Kārļa tilts ir viens no tūristu iecienītākajiem apskates objektiem Prāgā. 516 metru garais tilts šķērso Vltavas upi. “Tilts ir laba metafora - uz tā var pulcēties dažādi cilvēki,” sacīja pasākuma organizētājs Ondrejs Kobza.

Pasākums tika organizēts kā "sava veida svētki, lai parādītu, ka mēs nebaidāmies, ka mēs ejam ārā un nenīkstam mājās,” sacīja Kobza, piebilstot, ka vakariņas bijušas iespējamas tikai tāpēc, ka šobrīd Prāgā un uz tilta nav gandrīz neviena tūrista.

foto: AFP/Scanpix

Dalībnieki tika aicināti ņemt līdzi savu ēdienu un dzērienus, ar kuriem dalīties.

Čehija ir viena no pirmajām valstīm, kas jau martā ieviesa stingrus ierobežojumus Covid-19 apkarošanai. Čehijā līdz šim reģistrēti gandrīz 12 tūkstoši slimības gadījumi, ar Covid-19 miruši 349 cilvēki. Lai gan slimība redzami neatkāpjas, Čehijas valdība mīkstinājusi vairākus ierobežojumus, tostarp ļāvusi ārā pulcēties cilvēkiem skaitā līdz 1000.