foto: REUTERS/SCANPIX
Turcijā noteikti daļēji pārvietošanās aizliegumi saistībā ar augstskolu iestājeksāmeniem
Studente pie Stambulas Universitātes uzrāda dokumentus, lai varētu doties kārtot iestājeksāmenus.
Pasaulē
2020. gada 27. jūnijs, 16:35

Turcijā noteikti daļēji pārvietošanās aizliegumi saistībā ar augstskolu iestājeksāmeniem

Jauns.lv / LETA

Turcijā šajā nedēļas nogalē noteikti daļēji pārvietošanās aizliegumi, lai novērstu lieku drūzmēšanos un iespējamu jaunā koronavīrusa izplatīšanos saistībā ar augstskolu iestājeksāmeniem, kurus kārtos 2,43 miljoni jauniešu, sestdien vēsta ziņu aģentūra "Anadolu".

81 Turcijas provincē sestdien no plkst.9.30 līdz 15  un svētdien no 9.30 līdz 18.30  ieviesta nosacīta komandantstunda. Līdzīgi pasākumi bija noteikti pirms nedēļas, kad 1,6 miljoni jauniešu lika vidusskolu iestājeksāmenus.

Pagājušajā nedēļā satraukumu sociālajos tīklos raisīja fotogrāfijas, kurās bija redzams, kā skolēnu vecāki un radinieki drūzmējas pie mācību iestāžu durvīm, un valdība brīdinājusi ģimenes turpmāk būt atbildīgākām un turēties tālāk no mācību iestāžu ieejām, nepulcējoties lielās grupās.

Kā liecina jaunie "Anadolu" izplatītie uzņēmumi, studenti un viņu vecāki pie augstskolām ieradušies maskās, bet apsardzes darbinieki valkā sejas aizsargvairogus. Pavadošās personas mācību iestādēs netiek ielaistas.

Lielveikali gan strādās arī komandantstundas laikā un cilvēki, kas iepriekš iegādājušies biļetes uz starppilsētu reisiem, drīkstēs doties ceļā.

Kopš pirmā Turcijā atklātā inficēšanās gadījuma marta vidū vīruss valstī konstatēts vairāk nekā 194 000 cilvēkiem un tā izraisītā slimība Covid-19 prasījusi 5065 cilvēku dzīvības. Ierobežojumu atvieglošanu Turcija sāka šomēnes, ļaujot atsākt aviosatiksmi un atvērt veikalus, kafejnīcas un restorānus.