foto: REUTERS/SCANPIX
Pakistānas ministrs atklāj šokējošu patiesību par pilotiem, kuri valstī vada lidmašīnas
"Pakistan International Airlines" lidmašīna
2020. gada 25. jūnijs, 14:31

Pakistānas ministrs atklāj šokējošu patiesību par pilotiem, kuri valstī vada lidmašīnas

Jauns.lv

Pakistānas aviācijas ministrs Gulams Sarvass Hans trešdien, uzrunājot Pakistānas Nacionālo asambleju, paziņojis, ka vairāk nekā 30% valsts civilo pilotu pārvietojas ar viltotām licencēm, tas ir, viņiem nemaz nav nepieciešamās kvalifikācijas, lai vadītu lidaparātu, ziņo CNN.

Hans paziņojis, ka 262 piloti nemaz nav nokārtojuši eksāmenu, bet gan samaksājuši kādam citam, lai tas viņa vārdā iegūtu licenci lidaparāta pilotēšanai. "Viņiem nav lidošanas pieredzes," pavēstīja ministrs.

foto: AFP/Scanpix
Pakistānas aviācijas ministrs Gulams Sarvass Hans

Pakistānā kopumā ir 860 pilotu, kuri apkalpo vietējās aviokompānijas, ieskaitot valsts lidsabiedrību "Pakistan International Airlines" (PIA).

PIA nekavējoties atlaidusi visus pilotus ar viltotajām licencēm. "PIA atzīst, ka viltotas licences nav tikai PIA problēma, bet izplatītas visā Pakistānas avio nozarē," paziņojis kompānijas preses pārstāvis, piebilstot, ka daži no viltus kvalifikāciju ieguvušajiem pilotiem strādājot arī ārvalstu kompānijās.

Pakistānā dzīvojamā rajonā nogāzusies pasažieru lidmašīna ar vairāk nekā 100 cilvēkiem

Pasažieru lidmašīna "Airbus A320" ar vairāk nekā 100 cilvēkiem piektdien nogāzusies dzīvojamā rajonā Pakistānas pilsētā Karāči.

gallery icon
25

Šie šokējošie izmeklēšanas rezultāti tika paziņoti trešdien kā daļa no sākotnējā ziņojuma par 22.maijā notikušo PIA lidmašīnas avāriju Karāči dzīvojamā rajonā. Bojā gāja 97 cilvēki, bet divi izdzīvoja.

Hans gan nenorādīja, vai maijā avarējušās lidmašīnas pilotiem bija viltotas licences.

Saskaņā ar trešdienas ziņojumu, traģisko avāriju izraisījis "cilvēciskais faktors" - abi piloti savā starpā tērzējuši par koronavīrusu, kas skāris viņu ģimenes. Piloti neesot pietiekoši koncentrējušies un ignorējuši gaisa satiksmes dispečeru brīdinājumus. Piloti neesot veikuši drošu nosēšanos, kā rezultātā sabojājuši dzinēju. Veicot atkārtotu nosēšanos, bojāta dzinēja dēļ lidmašīna nogāzusies.