foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Anglijā 4. jūlijā atsāks darbu krogi, restorāni un viesnīcas
Pasaulē
2020. gada 23. jūnijs, 20:28

Anglijā 4. jūlijā atsāks darbu krogi, restorāni un viesnīcas

Jauns.lv / LETA

Anglijā no 4.jūlija drīkstēs atsākt darbu krogi, restorāni un viesnīcas, otrdien paziņoja Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons, parlamentā informējot par kronavīrusa pandēmijas ierobežošanas pasākumu atvieglojumiem.

Tāpat no 4.jūlija varēs atsākt darboties arī kinoteātri, muzeji un frizētavas. Tiks atļauti arī reliģiskie pasākumi, tomēr tajos nedrīkstēs dziedāt, jo kolektīva dziedāšana rada augstu inficēšanās risku.

Sociālās distancēšanās attālums no 4.jūlija būs tikai viens metrs, nevis divi metri kā pašlaik. Attālums samazināts pēc krogu un restorānu īpašnieka spiediena.

Tomēr naktsklubiem, azarstpēļu zālēm, fitnesa klubiem, peldbaseiniem, spa centriem un tetovēšanas saloniem vēl nenoteiktu laiku būs jāpaliek slēgtiem.

Jaunatklāto inficēšanās gadījumu skaits Lielbritānijā pēdējā laikā samazinās, tomēr Džonsons brīdināja, ka ierobežojumi var tikt atjaunoti, ja epidemioloģiskā situācija pasliktināsies.

Džonsona paziņotie atvieglojumi attiecas tikai uz Angliju. Velsā, Skotijā un Ziemeļīrijā vietējās iestādes nosaka savus ierobežošanas pasākumus, un tie ir nedaudz atšķirīgi no Anglijā  spēkā esošajiem pasākumiem.