Pasaulē
2020. gada 22. jūnijs, 12:17

Covid-19 upuru skaits Brazīlijā pārsniedzis 50 000

Jauns.lv / LETA

Brazīlijā no Covid-19 mirušo skaits svētdien pārsniedzis 50 000, paziņojusi Veselības ministrija.

24 stundu laikā mirušo skaits pieauga par 641, sasniedzot 50 617, paziņoja Brazīlijas Veselības ministrija.

foto: AFP/Scanpix
Brazīlijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta vairāk nekā miljonam cilvēku.

Brazīlijā inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta vairāk nekā miljonam cilvēku, taču eksperti uzskata, ka patiesais saslimušo skaits ir daudz lielāks.

Brazīlijas masu kapi ar Covid-19 mirušajiem

Brazīlija šobrīd ir otrā Covid-19 vissmagāk skartā valsts pasaulē uzreiz aiz ASV. Tur šobrīd reģistrēti vairāk nekā 363 tūkstoši infekcijas ...

gallery icon
15

Vēl lielāks skaits mirušo un inficējušos ir tikai ASV - attiecīgi vairāk nekā 110 000 Covid-19 upuru un vairāk nekā 2,2 miljonu saslimušo, liecina Džonsa Hopkinsa Universitātes apkopotie dati.

Brazīlijas prezidentam Žairam Bolsonaru, kurš koronavīrusu sākotnēji nodēvēja par "mazu gripu", izraisījušās domstarpības ar pavalstu un pilsētu vadītājiem jautājumā par uzņēmumu darbības apturēšanu un prasībām iedzīvotājiem palikt mājās pandēmijas apstākļos.

Brazīlijā protestē pret prezidenta relaksēto attieksmi saistībā ar Covid-19

Daudzi brazīlieši, kas ievēro pašizolāciju, protestēja pret prezidenta relaksēto attieksmi pret Covid-19 pandēmiju, izliecoties pa logiem un dauzot katlus un ...

gallery icon
19

Prezidents uzskata, ka šāda stratēģija pārmērīgi kaitē tautsaimniecībai, kas atbilstoši Pasaules Bankas prognozēm šogad piedzīvos 8% recesiju.