foto: Ekrānuzņēmums
Šausminošajā avārijā Krievijā, kur kravas auto aiz sevis atstāja salocītu metālu čupu, parādās jauna notikušā versija
Pēc avārijas acu skatiem pavērās briesmīga aina - salocītu dzelžu kaudze, kas reiz bija automašīnas.
Pasaulē
2020. gada 18. jūnijs, 14:16

Šausminošajā avārijā Krievijā, kur kravas auto aiz sevis atstāja salocītu metālu čupu, parādās jauna notikušā versija

Jauns.lv

Traģiskajā avārijā Krievijā, kas notika uz M-5 šosejas netālu no Jurjuzaņas, kur kravas automašīna ietriecās automašīnu kolonnā un mira 2 cilvēki, bet 7 cieta, parādījusies jauna incidenta versija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šobrīd tiek apsvērts vēl viens avārijas iemesls - autovadītājs braukšanas laikā varēja iemigt. Policija gaida kravas automašīnas bremžu pārbaudi, paziņoja mediju avoti tiesībaizsardzības iestādēs.

Noskaidrots, ka pie pašizgāzēja stūres atradies 36 gadus vecs vīrietis, kurš pats avārijā nav cietis. Šobrīd viņš atrodas īslaicīgās aizturēšanas centrā. Pēc tam, kad izmeklētāji saņems bremžu sistēmas pārbaudi, tiks izlemts jautājums par vīrietim piemērojamiem drošības līdzekļiem.

foto: Ekrānuzņēmums
Pēc avārijas acu skatiem pavērās briesmīga aina - salocītu dzelžu kaudze, kas reiz bija automašīnas.

Pēc negadījuma tika ierosināta krimināllieta saistībā ar "ceļu satiksmei neatbilstoša transportlīdzekļa ekspluatāciju, kura dēļ gājuši bojā divi vai vairāki cilvēki".

Saistībā ar notikušo tiek veikta pārbaude Čeļabinskas apgabala prokuratūrā. Izmeklētāji cenšas noskaidrot, vai kravas auto vadītāja kompānija ievērojusi visas likuma tiesības, palaižot šoferi darbā. Vai vadītājs bijis pietiekoši atpūties un izgājis medicīnisko pārbaudi, kā arī, vai automašīnai veikta tehniskā pārbaude.

Diviem no avārijā cietušajiem, kuri tika nogādāti slimnīcā, tiek veikta atkārtota pārbaude. Viņu stāvoklis tiek vērtēts kā stabils. Viens no pacientiem atrodas reanimācijā, bet otrs traumatoloģijas nodaļā.

Vienā no automašīnām, kas cieta briesmīgajā negadījumā uz tilta pār Silgas upi, atradās precēts pāris no Baškīrijas. Viņi braukuši melnas krāsas "Audi Q7".

Pie stūres bijis 61 gadu vecais uzņēmējs Alberts A., kuram līdzās sēdējusi sieva Zurga. Automašīnā līdzās viņiem braukušas vēl divas sievietes. "Audi" transportlīdzeklis kļuva par otro ķēdē, kas sadursmes rezultātā tika ierauta automašīnu "dzelzs gaļasmašīnā". Laimīgas sakritības rezultātā pasažieri un vadītājs izdzīvoja. Pasažieres tikušas cauri sveikā, bet cieta tikai vadītājs un viņa sieva.

Jauns.lv jau vēstīja, ka 16.jūnija pēcpusdienā starp Jurjuzaņu un Satku notika briesmīga avārija. Kravas automašīna, kurai nenostrādāja bremzes, lielā ātrumā ietriecās automašīnu kolonnā. Dzelžu gaļasmašīnā atradās 4 vieglie transportlīdzekļi un vēl viens kravas auto. Negadījumā cieta 7 cilvēki, bet divi gāja bojā notikuma vietā.

Negadījuma mirklis uz M-5 šosejas netālu no Čeļabinskas apgabala pilsētas Jurjuzaņas, kurā kravas automašīna sadragāja piecas citas automašīnas, ticis ierakstīts ar video reģistratoru.

Video kadros redzams, kā kravas automašīna pilnā ātrumā ar grūtībām iegriežas līkumā, bet pēc tam ietriecas automašīnu kolonnā, kas salīdzinoši lēni virzījās uz priekšu pa remontējamo ceļa posmu.

Pirmā kravas auto ceļā bija "Lada Granta", bet pēc tam rindas kārtībā "Audi Q7", "Reno Sandero" un "Lada Samara". Vieglo automašīnu sadragāšanu apturēja  priekšā esošā kravas automašīna "Sino".

Uz ceļa saceļas putekļu mākoņi, bet, kad tie nosēžas, acu skatienam paveras briesmīga aina - salocītu dzelžu kaudzes, kur iekšā atrodas cilvēki.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās