Kristiešu sektanti baznīcā nosit savu dēlu. Tiesas VIDEO
Noslēpumainā kristiešu draudzē Ņujorkas nomalē svētdienas vakarā nosists 19 gadus vecs jaunietis. Viņa brālis ārstējas slimnīcā. Aizdomās par tīšu slepkavību policija apsūdz cietušo māti, tēvu un māsu.
Pasaulē
2015. gada 15. oktobris, 14:18

Kristiešu sektanti baznīcā nosit savu dēlu. Tiesas VIDEO

Jauns.lv

Pirmdienas pievakarē slimnīcā Ņujorkā no gūtajām traumām mira 19 gadus vecais Lukass Leonards. Uz aizdomu pamata par slepkavību aizturēti jaunieša vecāki, trešdien vēsta "The New York Times". Jau tagad atklājies, ka puisis burtiski nosists kādā namā, kur iemitinājusies kristiešu organizācija.

Apcietinātie ir Lukasa tēvs Brūss Leonards, māte Debora Leonarda, upura māsa Sāra Leonarda (33) un vēl trīs cilvēki, kuri arīdzan piedalījušies rituālā "grēku izsūdzēšanā", ziņo ASV mediji. Apsūdzības uzrādītas vecākiem. Slimnīcā patlaban ārstējas mirušā jaunākais brālis Kristians (17) kuram konstatētas nopietnas traumas, kas, visticamāk, arī radušās no brutālas sišanas.

Par to, kas notiek baznīcā Ņujorkas nomalē, neko daudz nav zinājuši arī ēkai kaimiņos dzīvojošie. Virs tās ieejas durvīm rakstīts, ka te atrodas kristiešu biedrība "Word of Life" jeb "Dzīves vārds", taču pati kopiena bijusi visnotaļ noslēgta un noslēpumaina. Tās sastāvā ietilpusi visa Leonardu ģimene.

Kā trešdien preses konferencē pastāstīja policijas virsnieks Maikls Insera, abus puišus svētdienas vakarā sitis vismaz pusducis cilvēku, viņu starpā arī brāļu māte, tēvs un māsa. Pagaidām noskaidrots tas, ka ar sišanu viņi centās izdabūt atzīšanos grēkos, tiesa, netiek precizēts, kādi tieši tie bijuši. "Sišana turpinājās vairākas stundas. Viņiem vajadzējis atzīties grēkos un lūgt piedošanu Dievam," komentē Insera. Mirušajam jaunietim konstatētas vēdera, muguras, gurnu un ģenitāliju traumas. Pirmdienas pēcpusdienā cietušo atrada un mediķus izsauca citi draudzes locekļi - jaunietis jau bijis bezsamaņā. Izsauktie policija darbinieki baznīcas otrajā stāvā atrada arī Kristianu, kurš gulējis uz grīdas mocībās. Vecākais brālis tās pašas dienas vakarā slimnīcā nomira, tā arī nenācis pie samaņas.

Konija Toukatlija (76), kura dzīvo baznīcai ielas pretējā namā, teica, ka "visiem bija aizdomas, ka tur notiek kas nelāgs. Aizdomas bija, un ir ļoti skumji, ka patiesība izrādījusies tik šausmīga," medijiem izteikusies kundze. "Realitāte šajā kristiešu draudzē izrādījusies daudz tumšāka," sacīja policists. Lietā turpinās izmeklēšana; Leonardiem uzrādīta apsūdzība pirmās pakāpes slepkavībā.


Kasjauns.lv/Foto: Reuters

Tēmas