foto: AP/Scanpix
Džihādistu uzbrukumos Nigērijā nogalināti vairāki desmiti cilvēku
Nigērijas armijas karavīri.
Pasaulē
2020. gada 15. jūnijs, 07:17

Džihādistu uzbrukumos Nigērijā nogalināti vairāki desmiti cilvēku

Jauns.lv / LETA

Ar teroristu grupējumu "Islāma valsts" saistītu džihādistu uzbrukumos Nigērijas ziemeļaustrumos nogalināti vairāki desmiti cilvēku, svētdien pavēstīja vietējie avoti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Goni Usmanti ciemata iedzīvotāji ziņu aģentūrai AFP apliecināja, ka operācijā sestdien kaujinieki nošāvuši 38 cilvēkus, kā arī aizdedzinājuši kravas automašīnu, nogalinot tās pasažierus, kuru skaits nav zināms.

Vēl vienā uzbrukumā Monguno pilsētā, kas atrodas 60 kilometru attālumā no pirmā uzbrukuma vietas, nogalināti vēl 15 cilvēki, arī deviņi karavīri, pavēstīja avoti drošības struktūrās un vietējie iedzīvotāji.

Pēdējā laikā biežāki kļuvuši uzbrukumi, kuru īstenošanā tiek vainota organizācija "Islāma valsts Rietumāfrikas province".

Slaktiņā otrdien šajā pašā apvidū tika nogalināts 81 cilvēks.

ANO paudusi sašutumu par pēdējiem diviem uzbrukumiem Nigērijā, kuros nogalināti "daudzi civilisti, arī kāda četrus gadus veca meitene", un vismaz 37 cilvēki ievainoti.

Nigērijas armija svētdien tviterī pavēstīja, ka armija un gaisa spēki "veiksmīgi atvairījuši" uzbrukumu Monguno. Nogalināti 20 džihādisti, teikts paziņojumā.