foto: AFP/Scanpix
Vācija uzņems Maltā un Itālijā nogādātos migrantus
Vācija arī agrāk uzņēma migrantus, kas ar aktīvistu kuģiem bija nogādāti šajās valstīs.
Pasaulē
2020. gada 10. jūnijs, 15:10

Vācija uzņems Maltā un Itālijā nogādātos migrantus

Jauns.lv / LETA

Vācijas iekšlietu ministrs Horsts Zēhofers trešdien ļāva noprast, ka viņa valsts pēc pauzes, kas ieturēta koronavīrusa pandēmijas dēļ, atkal apņemsies uzņemt migrantus, kas būs nogādāti Maltā un Itālijā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Mēs arī šajos gadījumos uzņemsim migrantus," sacīja ministrs, izsakoties par Vidusjūrā kuģos uzņemtajiem migrantiem, kas nesen nogādāti šajās valstīs.

Vācija arī agrāk uzņēma migrantus, kas ar aktīvistu kuģiem bija nogādāti šajās valstīs, tomēr pandēmijas situācijā nekādas jaunas apņemšanās tā nebija veikusi.

Tagad, kad veselības krīze valstī ir mazinājusies, tas atkal varētu mainīties, sacīja Zēhofers, precīzi nenorādot, cik daudzus imigrantus no Itālijas un Maltas Vācija varētu uzņemt.

Vācijas saistības attieksies arī uz migrantiem, kas uzņemti Vācijas aktīvistu kuģī "Alan Kurdi" un Spānijas kuģī "Aita Mari".

Zēhofers ar šo paziņojumu nāca klajā pēc tam, kad Eiropas Komisija bija apliecinājusi, ka Portugāle, Francija un Luksemburga uzņems dažus no 425 migrantiem, kas nedēļas nogalē tika izsēdināti krastā Maltā.