foto: PA
Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits Lielbritānijā pārsniedz 50 000
2020. gada 9. jūnijs, 22:50

Ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits Lielbritānijā pārsniedz 50 000

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijā nāves gadījumu skaits, kad bijušas aizdomas par saistību ar Covid-19 vai arī tās ir apstiprinātas, pārsniedzis 50 000, otrdien pavēstīja valdība.

Uzņēmējdarbības ministrs Aloks Šarma atsaucās uz Nacionālās statistikas biroja (ONS) analīzi, kurā konstatēts, ka uzliesmojumā no dzīves aizgājuši 50 107 cilvēki.

ONS apkopojis datus par visiem gadījumiem līdz 29.maijam, kad miršanas apliecībās minēts Covid-19 vai arī par to bijušas aizdomas.

Oficiāli valdība epidēmijas statistikā uzskaita tikai tos nāves gadījumus, kad aizgājējam bijis pozitīvs Covid-19 testa rezultāts.

Šis skaitlis kopš pirmdienas pieaudzis par 286 līdz 40 883.

Tā ārkārtējo stāvokli Lielbritānijā ievēro londonieši

Lielbritānijas valdība pirmdien izsludinājusi trīs nedēļās ilgu ārkārtējo stāvokli nolūkā ierobežot jaunā koronavīrusa izplatību, slēdzot visu "nesvarīgo" veikalu darbu un ...

gallery icon
31

Atbilstoši gan vienai, gan otrai datu apkopošanas metodei Covid-19 upuru skaits Lielbritānijā ir lielākais Eiropas valstu vidū un otrs lielākais pasaulē aiz ASV.

Kā otrdien norādīja Šarma, inficēšanās un nāves gadījumu skaits sarūk, un karantīnas ierobežojumus, kas bijuši spēkā kopš marta, iespējams atvieglot vēl vairāk.

Mazāk svarīgie veikali Anglijā varēs atsākt darbu 15.jūnijā, ja tie ievēros vadlīnijas veselības un drošības jomā, sacīja ministrs. Krogi un restorāni varēs atsākt darbu ne ātrāk kā 4.jūlijā, viņš piebilda.