foto: REUTERS/SCANPIX
"Es ko, neesmu cilvēks?" Kadirovs komentējis informāciju par viņa hospitalizēšanu
Čečenijas līders Ramzans Kadirovs.
2020. gada 27. maijs, 23:16

"Es ko, neesmu cilvēks?" Kadirovs komentējis informāciju par viņa hospitalizēšanu

Jauns.lv

Pēc medijos izskanējušās informācijas par Ramzana Kadirova hospitalizēšanu Maskavā aizdomās par inficēšanos ar koronavīrusu, Čečenijas galva paziņojis, ka ir "absolūti vesels", vēsta "Postimees".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Pat ja esmu saslimis, pasaulē miljoniem cilvēku ir inficējušies ar koronavīrusu, desmitiem tūkstoši miruši, es ko, neesmu cilvēks? Man nav tiesību saslimt? Man nav tiesību ievietot katetru un pacelt imunitāti? Esmu absolūti vesels cilvēks," sacījis Kadirovs tiešajā ēterā "Instagram" profilā.

Šādi Čečenijas galva atbildējis uz jautājumu, kāpēc sanāksmē žurnālisti pamanījuši uz viņa rokas katetras pēdas. Komentējot masu medijos izskanējušo informāciju, kas vēstīja, ka Kadirovs ievietots Maskavas slimnīcā, Čečenijas līderis paziņoja, ka regulāri iziet dispanserizāciju.

Pēc viņa vārdiem, viņš to iziet divas reizes gadā tieši šajā iestādē: "Pandēmijas sākumā divas reizes veicu datortomogrāfiju, dažas reizes nodevus asins analīzes, parastās analīzes, jo kontaktējos ar cilvēkiem, lai nekļūtu par pārnēsātāju. Cenšos cik iespējams nesaslimt tāpat kā visi pārējie iedzīvotāji. Katram cilvēkam jādara viss, lai būtu vesels."

Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs aizsargtērpā aprauga Covid-19 pacientus

gallery icon
11

21. maijā tika vēstīts, ka ar aizdomām par jaunā koronavīrusa infekciju uz Maskavas slimnīcu nogādāts Čečenijas līderis Ramzans Kadirovs.

Tika ziņots, ka 43 gadus vecais Kadirovs ar lidmašīnu aizgādāts uz Krievijas galvaspilsētu. Vairākas dienas viņam bijuši gripai līdzīgi simptomi.

Čečenijas ārsti ieteikuši Kadirovu nogādāt Maskavā pēc tam, kad viņa "stāvoklis sāka strauji pasliktināties".

Kadirovam diagnosticēti plaušu bojājumi, un ārstiem ir aizdomas par Covid-19 infekciju. Pašreiz viņš atrodas ārstu uzraudzībā.