foto: REUTERS/SCANPIX
Covid-19 krīze Kolumbijas uzņēmēju pamudinājusi radīt gultu, ko ērti var pārvērst par zārku
Kartona gultas-zārki spēj izturēt 150 kilogramu smagumu.
Pasaulē
2020. gada 26. maijs, 09:19

Covid-19 krīze Kolumbijas uzņēmēju pamudinājusi radīt gultu, ko ērti var pārvērst par zārku

Jauns.lv

Satraucoši attēli ar neskaitāmiem Covid-19 upuru līķiem Ekvadoras lielākās pilsētas Gajakilas ielās, kas gaida apbedīšanu, ir motivējuši Kolumbijā dzīvojošu uzņēmēju izstrādāt kaut ko tādu, kas, pēc viņa domām, novērstu līdzīgu scenāriju citās valstīs. Viņš radījis slimnīcu gultas, ko var pārvērst zārkos, vēsta "Reuters".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kolumbijas veselības aprūpes sistēma līdz šim vēl nav tik ļoti noslogota ar Covid-19 slimniekiem. Valstī tuvojas beigām noteiktā divu mēnešu karantīna, taču pandēmija ir izraisījusi pacientu pieplūdumu slimnīcās un apbedīšanas iestādēs.

Raizējoties, ka viņa valsts veselības aprūpes sistēma kādā brīdī varētu tikt pakļauta lielai slodzei, Rodolfo Gomess, kura uzņēmums "ABC Displays" parasti ražo mārketinga materiālus, projektēja kartona gultu/zārku.

foto: REUTERS/SCANPIX
Kartona gultas-zārki spēj izturēt 150 kilogramu smagumu.

"Mēs redzējām, kas notika Ekvadorā, kad cilvēki nesa mirušos ģimenes locekļus uz ielām... līdz ar pandēmiju sabrūk arī bēru dienestu pakalpojumi," saka 44 gadus vecais Gomess.

"Tāpēc mēs sākām attīstīt gultu, ko varētu pārvērst zārkā," paskaidroja uzņēmējs.

Gultām ir metāla margas, riteņi ar bremzēm, un tās var pacelt un nolaist. Tās spēj izturēt 150 kilogramu smagumu. Uzņēmējs atklāja, ka bioloģiski pārstrādājamā gulta/zārks maksās no 92 - 132 dolāriem (84 - 121 eiro).

Uzņēmējs rada slimnīcas gultu, ko var pārvērst par zārku

Satraucoši attēli ar neskaitāmiem Covid-19 upuru līķiem, kas gaida apbedīšanu Ekvadoras lielākās pilsētas Gajakilas ielās, ir motivējuši Kolumbijā dzīvojošu uzņēmēju ...

gallery icon
22


Gomess cer, ka to zemās izmaksas būs tīkamas vietējām un provinču valdībām. Šādu gultu izmantošana būtu lētāka un daudz piemērotāka lauku slimnīcām vai nepietiekami finansētām slimnīcām. Pārvēršot tās zārkos, ja pacients nomirst, samazināsies arī iespējamais piesārņojums, paziņoja uzņēmējs.

"Tiklīdz ķermeņi ir sagatavoti, gulta tiek pārvērsta zārkā un aizvērta," savā Bogotas fabrikā sacīja Gomess, kurš mēnesī var saražot līdz 3000 gultām.

"Darbinieki ražošanas procesā nav pakļauti bioloģiskajam riskam," skaidroja uzņēmējs.

Pirmās gultas/zārki tiks ziedotas Kolumbijas slimnīcai Leticijā, kur ir liels skaits ar Covid-19 slimniekiem un ierobežota slimnīcas kapacitāte.

Gomess stāsta, ka jau runājis ar potenciālajiem pircējiem Peru, Čīlē, Brazīlijā, Meksikā un ASV.